Seuraa meitä:

Tokio 2020

Seiväshyppääjä Wilma Murto nappasi Vaasassa uuden ennätyksen ja olympiapaikan

Wilma Murto seiväshyppy
AOP

Wilma Murto oli yksi Vaasan olympiaranking-kilpailun lukuisista onnistujista. Seiväshyppääjä teki kisassa ulkoratojen ennätyksensä 462 senttiä ja varmisti sijoituksellaan myös riittävän määrän olympiaranking-pisteitä päästäkseen Tokion kesäolympialaisiin.

Salon Vilpasta edustava 23-vuotias Wilma Murto oli riemuissaan olympiapaikastaan.

– Kyllä se olympiapaikka on nyt niin varma, kuin se rankingin kautta olla voi. Totta kai tässä vielä odotellaan, että ranking menee kiinni ja saadaan viralliset luvut, Murto totesi.

Murto on rikkonut ulkoratojen ennätyksensä nyt kahteen kertaan lyhyen ajan sisällä, viimeksi meni 461 senttiä Kuortaneen juhannuskisoissa. Kuntohuippu on vielä kuitenkin suunnitelmissa vasta edessäpäin.

– Ei oltu suunniteltu tahmeaa alkukautta, mutta alkukesä keskityttiin treenaamiseen, kun huippukunto on tähdätty elokuulle. Mutta nyt olen sitten hypännyt herkemmällä kropalla.

Murron tuloskehityksen takana on naisen mukaan selvä syy. Myös uskoa lisätulosparannuksiin riittää.

– Muutettiin askelmerkkiä, pudotettiin otekorkeutta ja käytetiin vähän pehmeämpiä seipäitä, Murto kertaa taustasyitä. Nyt on poweria. 470 tulee sieltä sitten kun aika on kypsä, nainen vakuuttaa terveellä itseluottamuksella.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tokio 2020