Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Sulkapalloliitto nimitti uudet päävalmentajat maajoukkueisiin

Ville Lång sulkapallo
AOP

Suomen Sulkapalloliitto on nimittänyt Suomen sulkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi Ville Långin ja nuorten päävalmentajaksi Timo Koljosen. Lång on Suomen menestynein sulkapalloilija ja Koljonen pitkän linjan sulkapallovalmentaja.

Ville Lång ja Timo Koljonen tulevat työskentelemään tiiviissä yhteistyössä ja vetävät esimerkiksi lajivalmennukset yhdessä molemmille valmennusryhmille. Lisäksi valmentajilla on omiin vastuualueisiinsa liittyviä tehtäviä. Uusi valmentajatiimi aloittaa työnsä syyskuun alussa.

– Meillä oli tavoitteena löytää valmentajat, jotka pystyvät tiiminä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti tukemaan Suomen huippupelaajien ja lahjakkuuksien matkaa kohti maailman kärkeä. Valintaprosessin aikana vakuutuimme Villen ja Tinken olevan oikea kaksikko suorittamaan tätä haastavaa tehtävää.

– Päivittäisen valmennustyön ohella jatketaan suomalaisen huippusulkapallon pelaajan polun linjausten kirkastamista sekä kaikkien toimijoiden sitouttamista pelaajan polun toteutukseen, Huippusulkapallon selvitysryhmän puheenjohtaja Jari Eriksson kommentoi valintoja.

Lång oli nimityksestään onnessaan.

– Olen erittäin otettu ja iloinen siitä luottamuksesta, jota valintani Sulkapalloliiton päävalmentajaksi osoittaa. Olemme historiallisen upeassa tilanteessa, jossa Suomella on heinäkuussa edustaja taas kerran olympia-areenalla, ja samalla myös nuoremmissa pelaajissa on kasvamassa paljon potentiaalia. Kovalla ja päämäärätietoisella työnteolla meillä on tie auki, kuinka pitkälle tahansa, hän kommentoi.

Lähitulevaisuudessa on myös useita turnauksia, joihin lähdetään kovin odotuksin.

– Tärkein päämääräni on rakentaa luottamusta harjoitusten sisällä. Valmentajana haluan oppia tuntemaan valmennettavat pelaajat yksilöinä ja pidän myös tärkeänä, että pelaajat oppivat tuntemaan valmentajansa. Pelaajien tulee olla fokuksessa ja parhaimmillaan olemme tiimi, jossa kaikki kehittävät toisiaan.

– Syksyllä tulevat nuorten EM-kisat ja helmikuussa sekajoukkueiden EM-kilpailut – en malta odottaa tulevaa sulkapallovuotta ja pestiäni maajoukkueen luotsina.

Myös Koljonen lähtee innolla kohti uutta.

– Aika oli itselleni otollinen tällaiseen muutokseen. Tässä uudessa tehtävässä yhdistyy akatemiatoiminta ja huippu-urheilu, jotka ovat itselleni todella kiinnostavia asioita.

– Märskyssä ja Valmennuskeskuksessa harjoittelee Suomen parhaita pelaajia ja on hienoa päästä tekemään töitä heidän kanssaan. Haluan kuitenkin myös varmistaa, että toiminta Turussa jatkuu minun siirtyessä Helsinkiin ja kulttuuri pysyisi niin hyvänä, kuin se on nyt ollut.

Yli 25 vuoden valmentajakokemus auttaa Koljosta uusissa haasteissa.

– Valmentajana minua kiinnostaa erityisesti urheilijaksi kasvaminen ja urheilijan kokonaisvaltainen valmentaminen. Elämä on niin paljon muutakin, kuin sulkapalloa. Urheilijan arki on välillä semmoista, että helposti unohtuu, mitä kaikkea muuta siihen liittyy.

– Itse haluan tehdä tiivistä yhteistyötä urheilijoiden kanssa, mutta nuorempien kohdalla koen, että myös perheen ja valmentajan välillä on hyvä olla riittävää keskustelua, jotta kaikilla on tietoa urheilijan kokonaisuudesta. Uskon, että suurin osaamiseni on nimenomaan kokonaisuuden suunnittelemisessa ja tukemisessa. Henkilökohtaisesti haluan myös itse päästä lähemmäksi kansainvälistä huippusulkapalloa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut