Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

Superpesiksen ennätysmies Matti Iivarinen on iloinen saavutuksestaan ja jakaa kunniaa myös muille

Matti Iivarinen pesäpallo
AOP

Miesten Superpesis-joukkue Manse PP:n pelinjohtaja Matti Iivarinen nousi jaettuun tilastokärkeen miesten Superpesiksen pelinjohtajien pelimäärätilastossa 462 ottelullaan. 2000-luvulla alkanut pelinjohtajaura on vienyt miestä moneen suuntaan ja Iivarinen onkin nöyrän iloinen kaikesta kokemastaan.

Manse PP:n pelinjohtaja Matti Iivarinen naurahtaa kysyttäessä pelimäärän suuruudesta. Selitys määrälle on kuulemma hyvin yksinkertainen.

– Niinhän se menee, että kun kauan tekee, niin niitä kertyy. Siinäpä se on oikeastaan tiivistettynä, mies tuumailee.

Tyhjästä tämäkään saavutus ei ole syntynyt, vaan alla on rutkasti kilometrejä ja lukemattomia työtunteja. Intohimo on näytellyt suurta osaa.

– Ehdottomasti pitää olla intoa touhuun ja vaatii se tietenkin paljon tekemistä ja töitä ja pitää muistaa, että siinä on paljon liitoksissa muitakin ihmisiä. Olen kokenut paljon taustatukea matkan varrella monelta taholta. Kiitollisuutta on ehdottomasti mukana ja täytyykin olla. Toimenkuva on viime aikoina vielä muuttunut sillä lailla, että mukana on paljon tekijöitä ja ei pelinjohtaminen enää itsekseen onnistu, Iivarinen kertoo.

Paljon on muuttunut uran alkuvuosista

Iivarisella on vyöllään myös pitkä pelaajaura, joka alkoi jo 1980-luvulla ja pelinjohtovuosiakin on jo lähes 20. Kokemusta löytyy Superpesiksen lisäksi niin junioreista kuin alasarjoistakin.

– Aloitin pelaajaurani vuonna 1983 ja ensimmäinen mestaruus tuli 1988. Pelinjohtajana aloitin 2000-luvun alussa. Minulla oli myös pitkä pätkä siinä, etten ollut pääsarjassa pelinjohtajana tai valmentajana, vaan olin A-pojissa ja Ykkössarjassa, Iivarinen kertaa.

Pesäpallo on kehittynyt vuosien varrella niin lajina kuin taustoiltaankin. Iivarinen on nähnyt murroksen läheltä.

– Monenlaista on tullut nähtyä ja jonkinlainen kuva on muodostunut siitä, että millä tavalla tämä touhu on mennyt eteenpäin. Kovasti on tiimityötä nykyisin.

Myös ammattilaisuus on nostanut päätään esiin uudella lailla. Täysammattilaisia ei kovin paljoa pesäpallossa ole, mutta puoliammattilaisuus on jo hyvinkin yleistä.

– Ammattilaisia ei varmasti paljoa ole, mutta nykyisin monessa joukkueessa iso osa pelaajista on sellaisia, että he keskittyvät kesällä pelaamiseen ja harjoitteluun. Talvella voi olla tiiviimmin työelämässä ja opiskelemassa, mutta kesällä se on pesäpalloa.

Oman uransa jatkosta Iivarinen on lyhytsanainen. Asioita ajatellaan vuosi kerrallaan.

– Olen mennyt tässä jo pidempään periaatteella, että vuosi kerrallaan, enkä ole sillä tavalla sen kauemmin miettinyt. Tämä touhu vaatii intoa ja ilman sitä se ei onnistu. Aina pitää se puoli kuunnella. Jos intohimo loppuu, siitä ei hyödy kukaan, hän toteaa.

Manse PP:n kausi rullaa hienosti

Manse PP on tällä hetkellä miesten Superpesiksen sarjataulukossa kakkosena, vain pisteen päässä sarjakärki Vimpelin Vedosta. Iivarinen on vaatimattomaan tyyliinsä tyytyväinen alkuun, mutta löytää myös parannettavaa.

– Hommat ovat mielestäni lähteneet kohtuudella käyntiin. Aina siinä on se, että pisteitä kerätään ja voittoja pyritään saamaan. Siltä osin on mennyt hyvin. Toisaalta pelillisissä asioissa tuntuu, että ulkopelissä olemme ehkä vähän tasaisemminkin pelattu, mutta sisäpelissä on ollut ailahtelevaista.

– On paljon asioita, joita täytyy tehdä paremmin ja se on sillä tavalla tiedossa ollut, että joukkueessa on ollut iso vaihtuvuus. Monesta seurasta ja monelta suunnalta on pelaajia, niin se vaatii sen ajan ja vaatii paljon kokemuksia ennen kuin asiat alkavat tasaantua ja vakiintua, hän kertoo.

Suuri vaihtuvuus on aina haaste lajissa kuin lajissa. Iivarisella on kuitenkin lääkkeet tiedossa ja niitä tullaan toteuttamaan.

– Vaikka se on ollut ennaltakäsin tiedossa, niin kun se konkretisoituu, kun aletaan pelata, niin sitä huomaa, että miten paljon sitä työtä on. Sitä tässä pyritään koko ajan tekemään, että saadaan asiat paremmalle tolalle ja tasaisuus pelaamiseen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Pesäpallo