Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Moukarinaiset kovassa iskussa: Krista Tervolta huippuheitto ja uusi ennätys

Krista Tervo heitti uuden ennätyksensä Kaustisilla
AOP

Suomen moukarinaiset ovat todistaneet olevansa kovassa kunnossa. Lauantaina järjestetyissä Kaustisen moukarikarnevaaleissa Krista Tervo kiskaisi uuden ennätyksenä 72,92. Oma ennätys parani 80 senttiä ja kauden paras reilun metrin.

Karhulan Katajaista edustava Tervo heitti Kaustisilla erinomaisen sarjan, jossa kolme heittoa kantoivat yli 71 metriä. Uusi ennätys on Suomen kaikkien aikojen toisiksi paras heitto.

– On tuntunut jo pidempään siltä, että sieltä on hyvä heitto tulossa ja nyt se sitten alkoi tulla, Tervo kommentoi Yleisurheiluliiton tiedotteessa.

– Kun se pisin heitto lähti käsistä, oli sellainen tunne, että nyt voisi pitkästä aikaa mennä yli 72 metrin, Tervo jatkoi.

Tervo ansaitsi paikkansa olympialaisiin rankingin perusteella, sillä hän ei ehtinyt heittää olympiarajaa ennen sen sulkeutumista. Uusi ennätys olisi kuitenkin ylittänyt myös olympiarajan. Samalla Tervon heitto ylitti vuoden 2022 yleisurheilun MM-kisojen tulosrajan.

Suomalaisnaisista kauden ykkönen on ollut Silja Kosonen. Kosonen heitti Vaasan olympiarankingkisassa uuden Suomen ennätyksen, joka samalla on alle 20-vuotiaiden maailmanennätys. Sekä Tervo että Kosonen tulevat kilpailemaan Tokion olympialaisissa, jotka potkaistaan käyntiin heinäkuun 30. päivä.

Ennen olympialaisia Kosonen kilpailee vielä alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa. Kisat käydään 15.-18. heinäkuuta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu