Seuraa meitä:

Formula 1

F1 Itävallan GP:ssä nähtiin kolareita ja rangaistuksia – Bottas kipusi palkintokorokkeelle

Bottas palkintokorokkeelle
AOP

Max Verstappen ajoi Itävallan GP:ssä ylivoimaiseen voittoon. Alankomaalainen johti kilpailua lähdöstä ruutulipulle asti, eikä ollut tänään missään vaiheessa ongelmissa. Valtteri Bottas päihitti tallikaverinsa nousten lopulta 2. sijalle.

Kilpailuun startattiin Verstappenin ja aika-ajoissa yllättäneen Mclaren kuljettaja Lando Norrisin johdolla. Kärkikuljettajat pitivät startissa oman sijoituksensa ja ensimmäisen mutkan kolareilta vältyttiin. Taampana alkoi kuitenkin tapahtua välittömästi kun Antonio Giovinazzi ja Mick Schumacher kamppailivat sijoituksista osuen lopulta Esteban Oconiin. Osuman seurauksena Oconin auto rikkotui ja mies ajoi ulos. Näin turva-auto tuli hätiin heti kilpailun alussa.

Lisää tiukkaa kamppailua nähtin jo neljännellä kierroksella, kun Sergio Perez ja Norris taistelivat 2. sijasta. Ohitusyrityksen seurauksena Perez ajautui ulos radalta ja putosi kymmenenneksi. Norrikselle puolestaan langetettiin tilanteesta viiden sekunnin aikarangaistus, jota mies ihmetteli talliradiossa.

Ensimmäisten varikkokäyntien jälkeen kisaa jatkettiin Verstappenin johtaessa noin 12 sekunnin erolla Lewis Hamiltoniin. Valtteri Bottas oli noussut Perezin ja Norrisin ohi kolmanneksi. Kisan keskivaiheilla brittikuski menetti vauhtinsa täydellisesti ja Mercedes pyysi Hamiltonia päästämään Bottaksen eteensä tallimääräyksellä. Pian tämän jälkeen myös Norris kuittasi Hamiltonin, jonka jälkeen brittikuljettaja otettiin varikolle.

Uudet renkaat paransivat Hamiltonin vauhtia, joka onnistui ajamaan varikkokäyntinsä jälkene kisan nopeimman kierroksen. Valitettavasti siitä ei enää ollut apua kisan voiton kannalta. Verstappen ajoi ylhäisessä yksinäisyydessään kohti ruutulippua ja jo kolmatta perättäistä voittoa.

Verstappen ajoi lopussa myös kisan nopeimman kierroksen ja kuroi eron Hamiltoniin MM-pisteissä jo 32 pisteeseen Hamiltonin jäätyä vasta neljännelle sijalle.

Pistetilojen ulkopuolella Kimi Räikkönen ajoi hyvää kilpailua, mutta ajautui aivan kisan lopussa kolariin Sebastian Vettelin kanssa. Tuomaristo tutkii kolaria ja siitä saattaa vielä rapsahtaa Räikköselle ylimääräinen rangaistus.

Bottas oli kilpailun jälkeen silminnähden iloinen toisesta sijastaan ja tallikaverinsa peittoamisesta.

F1-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Iso-Britanniassa Silverstonen GP:llä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1