Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Suomalaisilla haastava päivä Timanttiliigassa

Elmo Lakka Timanttiliigassa
AOP

Timanttiliigaa kisattiin sunnuntaina Ruotsin Tukholmassa ja myös suomalaismenestystä saatiin jännittää, sillä Topi Raitanen ja Elmo Lakka olivat kisassa mukana.

Suomalaisten kisat Tukholmassa eivät kuitenkaan täysin toivotulla tavalla sujuneet. Topi Raitanen lähti 3000 metrin esteisiin yhtenä ennakkosuosikkina, mutta joutui valitettavasti jättämään kisan kesken. Ennen kilpailun viimeistä kilometriä, Raitasen hengitys ei tuntunut hyvältä ja mies jätti kilpailun kesken.

Raitanen on juuri palannut korkean paikan leiritykseltä Pajulahdesta. Raitanen kommentoi juoksuaan Ilta-Sanomien mukaan pettyneenä. ”Tässä on vähän haasteita korkeanpaikan leirin ja tämän kilpailun ajankohdan kanssa. On ollut pientä väsymistä leirin keskellä.”

”Tunsin koko ajan, ettei tänään ole oma päivä. Oli sellainen tunne, että lihakset tuntuivat tyhjiltä enkä pystynyt oikein puristamaan.”

Tokion olympialaisiin valmistautuvalla Raitasella on menossa kova harjoituskausi ja kutsu Tukholman Timanttiliigaan tulikin hieman yllättäen. Kova harjoittelu näkyikin lopulta päivän kisassa.

Päivän kilpailu oli Raitaselle toinen tämän kauden Timanttiliigassa. Tämän kauden parhaan esteaikansa Raitanen juoksi Paavo Nurmen kisoissa Turussa kesäkuun alussa. Tuolloin Raitanen kellotti ajan 8.19,57.

Timanttiliigan toinen suomalainen oli Elmo Lakka, joka juoksi 110m pika-aidat. Myös Lakalta odotettiin kovaa kisaa, mutta aivan parhaaseensa ei mies tänään pystynyt. Lakka jäi päivän kisassa vasta viidenneksi ajalla 13,83.

Lakan kisa sai hyvän alun, mutta sitten mies kohli kädellään naapuriradalla juoskevaa David Kingia ja menetti rytmiään. Ilta-Sanomat julkaisi myös Lakan kommentit kisasta: ”Lähtö onnistui tosi hyvin, ja pääsin hyvin rytmiin, mutta sitten kädet osuivat David Kingin kanssa sen verran kovasti yhteen, että rytmi hajosi.”

”Aitajuoksu on joskus tällaista. Täytyy koettaa pitää oma paketti paremmin kasassa, ettei tällaista pääse tapahtumaan isommissa kinkereissä.”

Lakka juoksi Suomen ennätysajan 13,31 kesäkuun alussa Juväskylässä ja mies onkin jo valittu Tokion olympialaisiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu