Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

Škoda kehitti täyssähköisen ralliauton yhteistyökumppaniensa kanssa

Skoda Fabia WRC ralliauto
AOP

Škoda julkaisi tänään uuden täyssähköisen ralliautonsa. Auto kehitettiin Kansainvälisen autoliiton FIA:n tulevaisuuden linjanvetoja silmälläpitäen, sillä ensi kaudella rallin MM-sarjassa siirrytään hybridiautojen käyttöön.

Škodan lisäksi projektissa ovat olleet mukana itävaltalaiset Kreisel Electric ja Baumschlager Rallye & Racing Škodan tytäryhtiö Škoda Austrian kanssa. Litium-ioniakkuilla toimiva konseptiauto Škoda RE-X1 Kreisel perustuu Škoda Fabia Rally2 evoon, joka on kategoriassan maailman menestynein auto.

Škodan Motorsport-päällikkö Michal Hrabánek on innoissaan uudesta autosta.

– Škoda RE-X1 Kreisel -konseptiauto on jännittävä yhdistelmä perinteistä ja tulevaisuuteen suuntautuvaa tekniikkaa. Tarjoimme parhaan kokemuksemme, joka perustuu Škoda Fabian jo kolmen ralliautosukupolven kehittämiseen.

– Konseptiauto tarjoaa kaikki uusimman sukupolven Škoda Fabia Rally2 evo -mallin asennusvaihtoehdot, mutta täysin sähköisellä voimansiirrolla ja uskon todella, että rallifanit pitävät tällaisen yhdistelmän todella mielenkiintoisena, mies hehkuttaa.

Škodan tiedotteen mukaan kun Kreisel Electric, FIA:n rallin MM-sarjan 2022-sukupolven pakollisen hybriditekniikan toimittaja, etsi kumppaneita täysin sähköisen ralliauton kehittämiseksi, Škoda Motorsport näki mielenkiintoisen mahdollisuuden.

Valmistajan mottoriurheiluosasto käytti kokemustaan ja osaamistaan Rally2-luokan maailman menestyneimmän auton kanssa ja päivitti Škoda Fabia Rally2 evo -alustan käyttämään Kreiselin sähköistä voimansiirtoa.

Tuloksena oleva Škoda RE-X1 Kreisel -konseptiauto yhdistää huippuluokan ralliautojen valmistajan parhaat tietotaidot Kreiselin innovatiiviseen akkutekniikkaan.

Kreisel Electricin suunnittelema sähkömoottori tuottaa huipputehon 260 kW ja maksimivääntömomentin 600 Nm verrattuna Škoda Fabia Rally2 evon tavallisen 1,6 litran turbobensiinimoottorin 214 kW: n ja 425 Nm: iin. Mainittua voimansiirtoa lukuun ottamatta muu auto perustuu tunnettuun Škoda Fabia Rally2 evo -ralliautoon, jossa on joitain muutoksia.

Tarkemmin sanottuna jousitusta oli muutettava ja akun asentamiseksi autoon oli myös tehtävä huomattava muutos korin lattiaan. Kreiselin korkean suorituskyvyn litiumioniakun kapasiteetti on 52,5 kWh ja sen jännite on 860 volttia. Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi akkukotelo on asennettu mahdollisimman alas runkoon ja sitä nestejäähdytetään Shell E-Fluids -laitteella.

Škodan yhteistyökumppanit ovat myös innoissaan yhdessä kehitetystä autosta

Kreisel Electricin toimitusjohtaja Philipp Kreisel jakaa Hrabánekin innostuneisuuden.

– Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä Škoda Motorsportin kanssa. Yhdessä emme vain jaa visiota moottoriurheilun kestävästä tulevaisuudesta. Noudatamme samaa strategiaa myös teknologioiden ja teknisten ratkaisujen siirtämisessä kilpa-autoista tieliikenteen autoihin.

Kreisel Electric on myös kehittänyt mittatilaustyönä Chimero-nimisen latausaseman, jonka teho on 200 kW ja jota käytetään rallien aikana.

Ensimmäinen Škoda Motorsportin rakentama runko on asfalttiasetuksilla. Mutta Baumschlager Rallye & Racing, projektin kumppani testausohjelmassa ja tulevassa kilpailutoiminnassa, alkoi jo laittaa Škoda RE-X1 Kreiselin myös vauhtiin soralla. Ensimmäinen käyttökerta on Itävallan rallimestaruussarjan osakilpailussa tämän vuoden heinäkuussa.

Škoda Austrian toimitusjohtaja Max Egger kertoo, että Škoda on erittäin halukas pysymään rallin kehityksen aallonharjalla.

– Škoda Motorsportin pitkäaikaisena kumppanina Itävallan rallissa olemme innoissamme saadessamme olla mukana innovatiivisessa projektissa. Meille on sydämen asia auttaa rallia siirtymään uuteen aikakauteen. Täysin sähkökäyttöisen Škoda Enyaq iV -auton erittäin onnistuneen lanseerauksen jälkeen tämä on täydellinen seuraava askel matkalla kohti sähköistä liikkuvuutta, Egger iloitsee.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli