Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Susijengin Japanin-turnaus: “Tärkeä mahdollisuus kehittää kollektiivista itseluottamusta ja joukkuekoheesiota ja mukautua kansainvälisen pelitempon vaatimuksiin”

Henrik Dettmann Suomi
AOP

Suomen miesten koripallomaajoukkue osallistuu kuluvalla viikolla Japanissa järjestettävään neljän maan koripalloturnaukseen. Vastaan asettuvat isäntämaa Japanin lisäksi Belgia ja Unkari. Päävalmentaja Henrik Dettmann odottaa mielenkiintoista turnausta.

Susijengi saa vastaansa kolme kovaa vastusta, joista Belgia ja Unkari ovat hyvinkin tuttuja. Päävalmentaja Henrik Dettmannilla on selvä näkemys kaksikosta.

– Belgia ja Unkari ovat meille tuttuja vastustajia. Kumpikin joukkue on perinteinen EM-kisakävijä ja erityisesti belgialainen koripallo on nosteessa, mistä esimerkkinä heidän lohkovoittonsa viimeisissä EM-karsinnoissa.

– Samalla Belgia ja Unkari ovat esimerkkejä eurooppalaisen koripallon leveydestä ja laajuudesta – eurooppalaisen keskitason maajoukkueet ovat järjestäen erittäin laadukkaita, eikä tällä tasolla ole varaa aliarvioida yhtäkään heistä, Dettman kertoo eurooppalaisvastustajista.

Japania vastaan sen sijaan ei ole pelattu 35 vuoteen, mutta Dettman tietää, että vastus tulee olemaan kova.

– Euroopan ulkopuolisia joukkueita vastaan pelaaminen on meille harvinaisempaa herkkua ja viime vuosina olemme yllättyneet positiivisesti siitä, minkälaisin jättiharppauksin koripallo on kehittynyt sen perinteisten avainalueiden ulkopuolella.

– Edellisestä Japani-kohtaamisesta on ehtinyt kulua 35 vuotta. Toivottavasti Rui Hachimura on japanilaiselle koripallolle samanlainen tienraivaaja kuin Hanno Möttölä 20 vuotta sitten Suomelle, Dettman taustoittaa.

Japanin-turnauksessa Suomella on mukana 15 pelaajan kokoonpano. Mukana on niin kokeneempia kuin kokemattomampiakin maajoukkuepelureita ja kokoonpano onkin keski-iältään nuori. Mukana on myös kolme 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa. Turnauksen päätavoite onkin kerryttää kansainvälistä pelikokemusta.

– Kilpailu on urheilun tärkein ja kehittävin elementti, josta emme ole viimeisen puolentoista vuoden aikana päässeet joukkueena tarpeeksi nauttimaan monistakin syistä, joista pandemia päällimmäinen. Okinawan turnaus on verrattain nuorelle miehistöllemme tärkeä mahdollisuus kehittää kollektiivista itseluottamusta ja joukkuekoheesiota ja mukautua kansainvälisen pelitempon vaatimuksiin.

Dettman kertoo, että mukana oleva kokoonpano on myös hyvä katsaus tulevaisuuteen.

– Nyt koolla olevasta joukkueesta saa satunnainenkin katsoja verrattain hyvän kuvan siitä, mitä Susijengiltä on odotettavissa 2020-luvun aikana. Joukkueemme on nuori, taitava, urheilullinen ja tottunut nuoresta pitäen kovaan, laadukkaaseen harjoitteluun sekä kohtaamaan minkä tahansa vastustajan vertaisenaan. Samalla yhteinen matka on vasta alussa.

– Okinawan turnauksessa matkassa on kolme mielenkiintoista debytanttia. Hallitseva Korisliigan MVP Okko Järvi on suomalaisyleisölle tuttu voittajatyyppi ja korintekijä. Helsinkiläiskasvatti Olivier Nkamhoua Tennesseen yliopistosta tuo ryhmään suomalaisittain harvinaisempaa urheilullisuutta ja pelikovuutta.

– Illinoisin yliopistossa pelaava Jacob Grandison on älykäs, monipuolinen joukkuepelaaja. Kaikista heistä tulee olemaan meille iloa vielä pitkään.

Suomella on edessään kolme toiminnantäyteistä vuotta.

– Kesän maaotteluissa valmistaudumme marraskuusta alkavaan tiiviiseen peliputkeen, johon mahtuvat niin vuosien 2021–23 MM-karsinnat kuin syksyn 2022 EM-kisatkin, Dettman kertoo.

 

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo