Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

Entinen F1-tähti Juan Pablo Montoya kritisoi voimakkaasti viime F1-kisan tuomioita

Juan Pablo Montoya
AOP

Kolumbialainen Juan Pablo Montoya ajoi pitkään F1:n MM-sarjassa ja seuraa nykyisinkin tiiviisti sarjan tapahtumia. Itävallan GP:n tapahtumat ja niistä seuranneet rangaistukset eivät maistuneet Montoyalle.

Juan Pablo Montoyan mukaan nelosmutkassa tapahtuneet ohitustilanteet Lando Norrisin, Sergio Perezin ja Charles Leclercin välillä olivat normaalia kilvanajoa ja niistä langetetut rangaistukset naurettavia.

– Jos joku ajaa jonkun banaanin yli ja pois kilpailuradalta, rangaistusta ei tule ja sitten nelosmutkassa tulee rangaistus? Koska siinä oli soraa? Jokaisen, jonka kanssa olet vierekkäin ja työntää sinut radalta, pitäisi saada rangaistus?, Montoya ihmetteli kärjistäen.

– Minä en tiedä. Minusta se on hullua. Mielestäni, jos olisin päättävä henkilö, sanoisin, että jos olisit ulkopuolella, sinulla ei ole asiaa olla ulkopuolella, ja sitä on opetettu karting-päivistä, kolumbialainen taivasteli.

Montoyan mielestä jos muutosta halutaan ajaa, se täytyisi aloittaa aivan junioreista saakka.

– Jos he eivät muuta kartingin ja pikkuformuloiden mentaliteettia, sitä miten he tekevät asioita, se on hyvin vaikeaa. Kaikki nämä lapset varttuvat siten, että heille kerrotaan, että jos joku yrittää ohittaa sinut ulkoa, aja heidät pois koko kilparadalta! Ja sinun täytyy!

Montoyan mielestä on ok, että Kansainvälinen autoliitto FIA antaa kuljettajille valtaa tämänkaltaisissa tilanteissa, mutta FIA:n täytyisi määritellä rajat tarkemmin ja hyväksyä, että sääntöihin jää aina myös harmaita alueita.

– Mielestäni vaikea asia on, että joko kuljettajilla on hallinta ja FIA menee ja antaa meidän kilpailla, tai virkailijat menevät ja sanovat “Voi ei, teidän on jaettava tila”. Jos haluat, että tila jaetaan, on määriteltävä, OK, puolet autosta on siellä, joten olet vierekkäin, milloin sinun on annettava tilaa, Montoya maalailee.

Lähde: Motorsport.com

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1