Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Olympiakomitea vahvisti Suomen joukkueen Tokion kesäolympialaisiin

Mikko Salonen toimitusjohtaja Olympiakomitea
AOP

Suomen Olympiakomitea vahvisti Suomen lopullisen kisajoukkueen Tokion kesäolympialaisiin maanantaina. Joukkueeseen valittiin 57 urheilijaa ja yksi keihäsmiesten kisapaikka ratkaistaan vielä erilliskilpailulla. Vain kolme kisoihin aiemmin karsiutunutta tai valittua urheilijaa joutui jättäytymään Tokiosta erilaisten syiden vuoksi.

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 5.7. ja vahvisti Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tekemät tuoreimmat olympiavalinnat. Uusina niminä olympiajoukkueeseen liittyvät yleisurheilun ratalajiurheilijoista Sara Kuivisto (800 m ja 1500 m), Nooralotta Neziri (100 m aidat), Viivi Lehikoinen (400 m aidat) Camilla Richardsson (3000 m esteet).

Kenttälajiurheilijoista mukaan vahvistettiin Wilma Murto ja Elina Lampela (seiväs), Kristiina Mäkelä (kolmiloikka), Krista Tervo ja Silja Kosonen (moukari), Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela (keihäs) sekä Maria Huntington (seitsenottelu). Lisäksi myös uimari Mimosa Jallow’n (100 m selkäuinti) kisapaikka vahvistettiin.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki on tyytyväinen tehtyihin valintoihin. Alkuperäinen arvio ja tavoite oli saada karsintasysteemin kautta kokoon 50 valintakelpoista urheilijaa Tokioon.

– Nyt joukkueeseen on nimetty 47 urheilijaa ja valintakelpoisia olisivat olleet myös kisoista poisjääneet Emil Ruusuvuori (oma päätös), Lotta Kemppinen (loukkaantunut) ja Airi Mikkelä (lopettanut), joten tavoiteltuun urheilijamäärään yllettiin. Lisäksi jännitämme vielä ainakin Anni Vuohijoen kohtaloa painonnoston villien korttien osalta.

– Kansainvälinen kilpailu on erittäin kovaa kaikissa kesäolympialajeissa, joten olympiaedustus on jokaiselle urheilijalle hieno saavutus. Joukkueessa huomionarvoista on myös se, että kaksi kolmasosaa joukkueen urheilijoista on ensikertalaisia olympialaisissa. Tämä korostaa sitä, että meillä on uusi urheilijasukupolvi nousemassa kansainväliselle tasolle, Lehtimäki sanoo.

Miesten keihäänheitossa jo valittujen Etelätalon ja Kuuselan lisäksi on jaossa vielä kolmas paikka, jota tavoittelevat Antti Ruuskanen ja Oliver Helander. Viimeinen paikka ratkaistaan heidän välillään 14.7 Joensuun GP:n jälkeen. Valittu heittäjä matkustaa Tokioon ja valitsematta jäänyt jää varamieheksi Suomeen.

– Meillä oli mahdollisuus ilmoittaa viimeisenä ilmoittautumispäivänä neljä keihäänheittäjää Tokioon, koska yleisurheilussa on mahdollista asettaa lajeihin kolmen kilpailevan urheilijan lisäksi myös varaedustaja. Näin ollen ilmoitimme myös valintakelpoiset Ruuskasen ja Helanderin kisoihin.

– Heittäjillä on tiedossa yhteisesti Suomen Yleisurheiluliitto SUL:n kanssa sovitut valintakriteerit ja he ovat niihin sitoutuneet, Lehtimäki taustoittaa.

Suomen muuten lopullinen kisajoukkue on tässä.

Lizzie Armanto, rullalautailu
Matilda Castrén, golf
Lassi Etelätalo, keihäänheitto
Lotta Henttala, maantiepyöräily
Ida Hulkko, uinti
Maria Huntington, 7-ottelu
Reetta Hurske, 100 m aidat
Mimosa Jallow, uinti
Ella Junnila, korkeushyppy
Eetu Kallioinen, ampumaurheilu, skeet
Akseli Keskinen, purjehdus
Jarkko Kinnunen, kilpakävely
Kalle Koljonen, sulkapallo
Toni Kuusela, keihäänheitto
Annimari Korte, 100 m aidat
Silja Kosonen, moukari
Sara Kuivisto, 800 m ja 1500 m
Elias Kuosmanen, paini
Sinem Kurtbay, purjehdus
Elmo Lakka, 110 m aidat
Elina Lampela, seiväshyppy
Viivi Lehikoinen, 400 m aidat
Ari-Pekka Liukkonen, uinti
Matti Mattsson, uinti
Wilma Murto, seiväshyppy
Nooralotta Neziri, 100 m aidat
Kristiina Mäkelä, kolmiloikka
Satu Mäkelä-Nummela, ampumaurheilu, trap
Sanna Nuutinen, golf
Aleksi Ojala, kilpakävely
Aku Partanen, kilpakävely
Kristian Pulli, pituushyppy
Lari Pesonen, ampumaurheilu, skeet
Tuuli Petäjä-Siren, purjelautailu
Mira Potkonen, nyrkkeily
Topi Raitanen, estejuoksu
Camilla Richardsson, estejuoksu
Henri Ruoste, kouluratsastus
Senni Salminen, kolmiloikka
Kalle Samooja, golf
Arvi Savolainen, paini
Kaarle Tapper, purjehdus
Fanny Teijonsalo, uinti
Tuula Tenkanen, purjehdus
Krista Tervo, moukari
Antti Vikström, jousiammunta
Sami Välimäki, golf

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Kamppailulajit