Seuraa meitä:

Salibandy

Salibandyn miesten alle 19-vuotiaiden MM-kisat pelataan sittenkin

PSS:lle ensimmäinen salibandyn SM-kulta
AOP

Salibandyn miesten alle 19-vuotiaiden MM-kisojen kohtalo oli pitkään vaakalaudalla maailman koronatilanteen vuoksi. Nyt kisoille on kuitenkin saatu virallinen vahvistus, vaikkakin lukuisia muutoksiakin nähdään.

Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n hallitus päätti kokouksessaan 29. kesäkuuta näyttää lähestyvälle U19-miesten MM-turnaukselle koronatilanteen lievennyttyä vihreää valoa. Turnaus pelataan ennalta päätetyn mukaisesti 25.-29. elokuuta Tšekin Brnossa. MM-kisat oli alkuperäisen suunnitelman mukaisesti määrä pelata toukokuussa, mutta koronatilanteen vuoksi turnausta siirrettiin neljällä kuukaudella.

Maittain vaihteleva koronatilanne tuo kuitenkin muutoksia MM-kisojen osallistujalistaan. Mukaan selviytyneistä 16 maasta Australia, Japani, Kanada, Norja ja Uusi-Seelanti joutuvat matkustusrajoitusten vuoksi luopumaan osanotosta.

Yhdeksältä maalta tiedusteltiin tämän jälkeen halukkuutta mukaan, ja IFF päätti hyväksyä Belgian, Italian, Itävallan ja Viron mukaan. Venäjän osallistuminen on vielä epävarmaa, ja sen tilanteen selvittyä IFF vahvistaa otteluohjelman.

Edellisessä U19-miesten MM-turnauksessa 2019 Kanadan Halifaxissa Tšekki juhli ensimmäistä mestaruuttaan kaadettuaan finaalissa Ruotsin. Ikäluokan maailmanmestaruuden neljästi voittanut Suomi oli Halifaxissa kolmas. Vuonna 2020 MM-kisat peruttiin koronapandemian vuoksi.

Brnon MM-turnauksen tämänhetkinen lohkojako:

A: Tšekki (rankingin 1.), Suomi (3.), Latvia (5.) ja Slovakia (6.)
B: Ruotsi (2.), Sveitsi (4.), Tanska (7.) ja Saksa (9.)
C: Slovenia (10.), Venäjä (11.), Viro (17.) ja Belgia (22.)
D: Puola (12.), Itävalta (19.) ja Italia (24.)

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Salibandy