Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

SSS: Kannabiksesta doping-tuomion saanutta pikajuoksija Sha’Carri Richardsonia ei valittu olympialaisiin

Sha'Carri Richardson kärysi kannabiksesta
AOP

Yhdysvaltalaispikajuoksija Sha’Carri Richardson kärysi kesäkuussa kannabiksen käytöstä doping-testissä ja hänet asetettiin kuukauden kilpailukieltoon. Nyt myös Tokion kesäolympialaiset jäivät haaveeksi, koska USA:n yleisurheiluliitto USATF ei valinnut naista kisajoukkueeseen.

Sha’Carri Richardson antoi positiivisen dopingnäytteen kannabiksen käyttämisestä Yhdysvaltain olympiakarsintojen yhteydessä kesäkuussa. Hän sai minimituomion, yhden kuukauden kilpailukiellon, koska aineen käyttö ei liittynyt urheilusuoritukseen ja Richardson sitoutui päihdekuntoutukseen yhteistyössä Yhdysvaltain antidopingelimen kanssa.

Käryn takia häneltä lähti aiemmin jo mahdollisuus osallistua Tokion olympialaisiin henkilökohtaiselle matkalle, mutta Richardsonin kilpailukielto ehtii päättyä ennen 6. elokuuta juostavaa naisten pikaviestiä. USA:n yleisurheiluliitto USATF kuitenkin kertoi, että joukkueeseen oli valittu edellisten olympialaisten pikaviestin kultamitalisti English Gardner ja Aleia Hobbs.

Tiedotteessaan USATF ilmaisi sympatiaansa Richardsonin tapausta kohtaan, mutta kertoi liitolla olevan velvollisuus ylläpitää oikeudenmukaisuutta kaikkien urheilijoiden kesken. Liiton mukaan kaikki sen alla kilpailevat urheilijat tietävät, että heidän tulee noudattaa nykyisiä dopingsääntöjä. USATF:n mukaan liitto menettäisi uskottavuutensa, jos sääntöjen noudattamista valvottaisiin vain tietyissä olosuhteissa.

USATF kertoi kuitenkin olevansa sitä mieltä, että Maailman antidopingtoimisto Wadan säännöt kannabikseen liittyen tulisi arvioida uudelleen.

Lähde: Savon Seudun Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020