Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Viimeinen naula kisaturisteille – Tokion olympiakatsomoihin ei lainkaan katsojia

Olympiarenkaat koristavat Tokiota
AOP

Kansainvälinen olympiakomitea IOC, Kansainvälinen paralympiakomitea IPC, Tokio 2020 -järjestelykomitea ja Japanin hallitus pitivät torstaina hätäkokouksen Japanin koronatilanteesta. Kokouksen lopputulema oli se, että katsojia ei päästetä lainkaan katsomoihin olympialaisissa.

Japanin hallitus teki tänään päätöksen julistaa Tokiossa hätätila. Tämän jälkeen Kansainvälinen olympiakomitea (IOC), Kansainvälinen paralympiakomitea (IPC), Tokio 2020 -järjestelykomitea, Tokion pääkaupunkiseudun hallitus ja Japanin hallitus kokoontuivat kokoukseen.

Tokion hätätilaa toteutetaan toimenpiteenä, jolla pyritään estämään ihmisten liikkuminen infektioiden leviämisen estämiseksi nyt, kun vahvistettujen koronatapausten määrä on edelleen korkea ja muunnoksella tartunnan saaneiden ihmisten määrä Tokiossa kasvaa.

Kokouksessa annettu julkilausuma, joka toteaa asian hyvin suorasanaisesti.

– Jos hätätila tai muut ensisijaiset toimenpiteet tartuntojen estämiseksi toteutetaan milloin tahansa 12.7.2021 jälkeen, rajoitukset katsojien määrään olympialaisissa mukaan lukien kilpailut, joissa ei ole katsojia, perustuvat hätätilan tai muiden tuolloin voimassa olevien asiaankuuluvien toimenpiteiden sisältöön.

Vastauksena hätätilaan osapuolet ovat päättäneet tiukemmista toimenpiteistä Tokion 2020 olympialaisten suhteen. Katsojia ei päästetä mihinkään Tokion kisapaikkoihin olympialaisten aikana.

Tämän säädöksen mukaisesti alueilla, joilla hätätoimenpiteitä ei ole voimassa, paikallishallinnon viranomaiset kokoontuvat ja päättävät erityistoimenpiteistä kuultuaan paikallisia viranomaisia kunkin alueen tilanteen perusteella. Jos tartuntatilassa tapahtuu merkittäviä muutoksia, osapuolten kokous kutsutaan koolle välittömästi katsojien kapasiteetin tarkistamiseksi.

Paralympiakisojen osalta päätös on vielä ilmassa.

– Paralympiakisojen säädöksistä päätetään 16.7. mennessä, viikko ennen olympialaisten avajaisia. Nyt on kuitenkin tehtävä päätös vallitsevan infektiotilanteen perusteella. Tästä syystä päätös paralympiakisojen katsojien pääsystä tehdään nyt olympialaisten päättyessä, tiedotteessa todetaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020