Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

IL: Huippuravitamma Willow Priden elimistöstä löytyi luvatonta ainetta

ravit
AOP

Suomen menestyneimpiin ravivalmentajiin kuuluvan Markku Niemisen tallissa valmennuksessa oleva huipputamma Willow Pride on antanut positiivisen lääkeainetestin. Tamma kärähti mefenaanihaposta, jota käytetään ainesosana Ponstan Forte -kipulääkkeessä.

Markku Niemisen Nieminen Stable -tallin tiedotteen mukaan Suomen Hippos Ry on langettanut Niemiselle 3 000 euron sakon sekä kuukauden kilpailukiellon. Hippos ei ole vielä tiedottanut päätöksestä, mutta Hippoksen asiantuntijaeläinlääkäri Martti Tala vahvistaa Nieminen Stablen tiedotteen tiedot löydösten ja rangaistusten osalta.

Hippoksen lääkintäohjeessa Ponstan Forte -lääkettä ei suositella käytettäväksi kilpahevosille lainkaan.

Nieminen on tilanteesta käärmeissään.

– Tilanne harmittaa henkisesti ihan senkin takia, että tämä jäämä ei voi olla peräisin omasta toiminnastamme. Jos kyse olisi jostakin meillä käytössä olevasta lääkkeestä, silloin kyse voisi olla omasta huolimattomuudesta, mutta Ponstania ei ole meillä käytetty varmaan 15 vuoteen, Nieminen totesi.

Hippoksen päätöksestä aiotaan valittaa.

– Tässä on nyt pari kuukautta aikaa etsiä jäämän lähtöpiste. Luotetaan ihmisten hyväntahtoisuuteen, eli jos samalla vuokra-autolla tai Kuopion vierastallissa on ollut Ponstanilla lääkitty hevonen, toivottavasti he ilmoittavat siitä. Mitään seuraamuksia ei muille ole tulossa, mutta saataisiin asia selvitettyä, Nieminen vetoaa.

Hevosurheilussa on nollatoleranssi kaikelle dopingille. Nieminen painottaa, että sillä on vakavat syynsä. Hän myös kertoo, millaisista mittasuhteista puhutaan.

– Esimerkiksi meidän hevosmäärällä pelkästään leikkauksia tulee vuodessa noin 30. Joka leikkaukseen hevoset saavat jälkihoitona lääkkeitä, puhumattakaan kaikista muista lääkkeistä, joita tallissa käytetään, esimerkiksi hengityselinsairauksien hoitoon.

– Isojen tallien läpi kulkee vuodessa hirvittävä määrä lääkkeitä, ja on ihan ihme, että jäämiä löytyy niin harvoin. Kun ihmiset tekevät, inhimillisen erehtymisenkin vaihtoehto on aina olemassa, Nieminen toteaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut