Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

M-Sport-talli ja Ford esittelivät uuden WRC-ralliautonsa

Teemu Suninen on kokenut WRC-kuski
AOP

M-Sport-talli on ajanut jo pitkään Fordin tehdastallina rallin MM-sarjassa ja kalustona ovat olleet Ford Fiestat. Nyt parivaljakko siirtyy uuteen aikakauteen Ford Puma -hybridiautolla.

M-Sport Ford Puma Rally1 saa maailmanlaajuisen julkiseen debyyttinsä Goodwood Festival of Speedissä West Sussexissä, Iso-Britanniassa 8.-11.7.2021. Siinä on seuraavan sukupolven hybridi-voimansiirto, joka yhdistää saumattomasti mestaruuden voittaneen, turboahdetun 1,6-litraisen EcoBoost-bensiinimoottorin suorituskyvyn hienostuneeseen 100 kW: n sähkömoottoriin ja 3,9 kWh: n akkuun.

Goodwoodissa Pumaa ohjaavat M-Sport Ford WRT -kuljettaja Adrien Fourmaux ja M-Sport Fordin testikuljettaja Matthew Wilson. Tapahtuman jälkeen Pumaa käytetään kehitysautona kohti kautta 2022 ja se tulee toimimaan kaudella 2022 M-Sportin kilpailukalustona.

Ford Performancen globaali johtaja Mark Rushbrook ylistää uutta ralliautoa.

– Ford on 100-prosenttisen sitoutunut sähköistettyyn tulevaisuuteen, ja kilpailuiden valkoinen kuumuus on ollut vastuussa monista innovaatioista, jotka näkyvät tänään tieliikenteen autoissamme. M-Sport Ford Puma Rally1 asettaa hybridivoiman äärimmäiseen testiin ja todistaa, että tekniikka pystyy tuottamaan jännittävää suorituskykyä.

M-Sport Ford ilmoitti aiemmin tänä vuonna sitoutuneensa uuteen kolmivuotiseen sopimukseen, jolla hybriditeknologia tuodaan rallin ylimmälle tasolle. Hienostunut uusi plug-in-hybridi-voimansiirto tarjoaa kilpailutason suorituskyvyn sekä mahdollisuuden matkustaa kaupunkien ja varikoiden sekä erikoiskokeiden välillä puhtaalla sähköllä.

Puma Rally1: n hybridijärjestelmä toimii samalla tavalla kuin Puma EcoBoost Hybrid -tieauto. Voimansiirto taltioi jarrutuksen ja ajon aikana normaalisti menetetyn energian ja tallentaa sen akkuun, joka voi käyttää sähkömoottoria tien auton polttoainetehokkuuden parantamiseksi ja suorituskyvyn lisäämiseksi – Puma Rally1:n tapauksessa jopa 100 kW useisiin tehoihin jopa kolme sekuntia kilpa-ajon aikana.

Kuten Fordin asiakkaille saatavilla oleva plug-in-hybridi-tekniikka ajoneuvoissa, akku voidaan ladata myös ulkoisella virtalähteellä erikoiskokeiden välillä olevissa huoltopisteissä lataamalla noin 25 minuuttia. Akku painaa 95 kg, hybridijärjestelmä on nestejäähdytteinen ja ilmajäähdytetty ja sijoitettu ballistisesti kestävään koteloon vastustamaan roskien ja g-voimien vaikutuksia onnettomuuden sattuessa.

Lisäksi FIA WRC Rally1 -kilpailijat käyttävät fossiilittomia polttoaineita kaudesta 2022 sekoittamalla synteettisiä ja biohajoavia elementtejä 100-prosenttisen kestävän polttoaineen tuottamiseen.

– WRC-autojen uusi aikakausi on yksi WRC:n tähän mennessä suurimmista teknologisista edistysaskeleista. Hybridin käyttöönotto tarkoittaa, että autot ovat tehokkaampia kuin koskaan, mutta heijastavat myös suoraan katuautojen moottoreita, M-Sportin toimitusjohtaja Malcolm Wilson kertoo.

– Vaihto Pumaan on erittäin jännittävää, sillä nimellä on jo ralliperintö, auto näyttää upealta, enkä voi odottaa näkevän sitä kuuluisan Monte Carlon rallin lähtöviivalla vuoden 2022 alussa, Wilson ylistää.

Myös Goodwood Festival of Speediin osallistuminen on M-Sportille erityinen hetki.

– Tämän uuden auton lanseeraaminen Goodwoodissa on myös erityisen erityistä, sillä se on yksi tunnetuimmista tapahtumista autourheilukalenterissa. Minä ja koko M-Sport toivomme voivamme jatkaa erittäin onnistunutta kumppanuuttamme Fordin kanssa, jotta voimme tuottaa tuloksia ja pitää Fordin eturintamassa tällä uudella ja erittäin jännittävällä aikakaudella, Wilson jatkoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli