Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

Rallin MM-sarjan ensi vuoden yhdeksän ensimmäistä kisaisäntää valittu – Suomen sopimus vasta työn alla

Jyväskylä WRC ralli
AOP

Maailman moottoriurheiluneuvosto WMSC kokoontui torstaina Monacossa FIA:n vuoden 2021 konferenssin yhteydessä vuoden toiseen kokoukseen. Kokouksen isännöivät FIA:n presidentti Jean Todt, FIA:n urheilun varapresidentti Graham Stoker ja läsnä olivat WMSC:n jäsenet ja videoneuvotteluna mukana olleet ihmiset ympäri maailmaa.

Rallin MM-sarjaan vahvistettiin ajankohdiltaan jo kaksi rallia. Kauden avaa perinteisesti Monacon ralli tammikuussa ja Ruotsin ralli on heti sen jälkeen helmikuussa. Maailman moottoriurheiluneuvoston WMSC:n sopiman strategian mukaisesti MM-sarjassa nähdään maksimissaan 13 rallia kaudella 2022.

Paikkansa sarjassa varmistivat myös Portugali, Italia, Kenia, Japani, Espanja, Viro ja Kreikka. Loput neljä rallia vahvistetaan myöhemmin.

Lisäksi uudet WRC:n ja alueellisten rallien istuinstandardin säännöt hyväksyttiin parantamaan turvallisuutta edullisemmin ja kohtuullisessa ajassa.

Suomalaisittain huolestuttava asia on Suomen rallin puuttuminen listalta. Muitakin halukkaita MM-sarjaan riittää neljälle jäljellä olevalle paikalle. Kisaa hakevat tietojen mukaan ainakin Kroatia, Pohjois-Irlanti, Uusi-Seelanti, Meksiko, Argentiina ja Chile. Euroopan ulkopuolisia kisoja ei aiota valita kaikille neljälle paikalle, joten se parantaa Suomen mahdollisuuksia.

AKK-Motorsport Ry:n toimitusjohtajan Riku Bitterin mukaan Suomea ei löydy vielä listalta, koska rallin nykyinen sopimus MM-sarjan promootioyhtiön kanssa umpeutuu tämän vuoden lopussa.

– Neuvottelemme parhaillaan uudesta monivuotisesta sopimuksesta, Bitter kommentoi Iltalehden jutussa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Ralli