Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Keihäskultaa! Topias Laineen kulta kruunasi EM-kisat

Topias Laine voitti keihäässä alle 23-vuotiaiden EM-kultaa
AOP

Alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kisat saivat suomalaisten näkökulmasta makean päätöksen, kun Topias Laine ylsi keihäskultaan. Voittotulos 81,67 on Laineen uusi ennätys ja alle 23-vuotiaiden Euroopan kauden kärkitulos. Laine on vasta 19-vuotias, ja juhlii syntymäpäiväänsä ensi viikolla.

Laine oli kisan ylivoimainen ennakkosuosikki voitettuaan karsinnat ylivoimaisesti tuloksella 80,67. Laine on vakiinnuttanut tasonsa yli 80 metriin. EM-kisat ovat tänä kesänä jo neljäs kisa, jossa Helsingin Kisa-Veikkojen keihäänheittäjä yltää yli 80 metrin heittoon.

Laine myöntää, että kisan alussa oli hieman hakemista. Suomalainen syttyi kuitenkin kisaan, kun Portugalin Leandro Ramos meni johtoon kolmannella heitollaan heittämällä 78,95.

– Kun Portugalin mies näytti miten tätä tehdään, piti näyttää mihin ne keihäskullat kuuluu, Laine kommentoi Yleisurheiluliiton tiedotteessa.

– Sain siihen väliin hyvän heiton, joka riitti voittoon. Vasta siinä vaiheessa heräsin kisaan mukaan. Alussa oli vähän hakemista.

Ramos osoitti kuitenkin olevansa kova vastus ja ylitti seuraavallaan vielä 80 metriä. Tuloksella 80,61 portugalilainen otti hopeaa. Kolmanneksi ylsi Ranskan Teura’itera’i Tupaia tuloksella 78,80. Suomalaisista Teemu Narvi ylsi finaalissa sijalle kuusi ja Aleksi Yli-Mannilla sijalle 12.

Laineen seuraava tavoite on Kalevan kisoissa, joista tuore Euroopan mestari hakee kesän toista kultaista mitalia.

– Seuraavaksi tavoitellaan sitä kirkkainta Kalevan kisoista. Siellä on vastassa kovia kavereita, muttei anneta sen häiritä, Laine sanoo Yleisurheiluliiton tiedotteessa.

Suomen saldona alle 23-vuotiaiden EM-kisoista on kolme mitalia ja 10 pistesijaa. Mitalisaldossa on yksi jokaista väriä. Laineen kullan lisäksi Helena Leveelahti voitti kiekossa hopeaa ja Kiira Väänänen moukarin pronssia.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu