Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Novak Đoković ylivoimainen – nousi tappioasemasta kuudetta kertaa Wimbledonin mestariksi

Novak Djokovic voitti Wimbledonin tennisturnauksen 6. kertaa
AOP

Maailmanlistan ykkönen Serbian Novak Đoković on voittanut Wimbledonin tennisturnauksen. Finaalissa Đoković kaatoi 7. sijoitetun Italian Matteo Berrettinin neljässä erässä 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3. Samalla serbialaisen Grand Slam -turnausvoittojen kokonaismäärä nousi 20:een, tasoihin Rafael Nadalin ja Roger Federerin kanssa.

Ensimmäisessä erässä näytti hetkittäin siltä, että Italian Berrettini pystyisi tosissaan panemaan kampoihin Đokovićille. Serbi sai aikaisen syötönmurron 4. pelissä, mutta Berrettini pysyi mukana erässä. 5-3 syöttövuorossa Đoković sortui helppoihin virheisiin ja italialainen onnistui murtamaan serbialaisen syötön. Erä eteni tie-breakiin, jossa Berrettini eteni mini-breikin turvin 1-0 johtoon ja sitten 3-0 johtoon voittamalla omat syöttönsä. Tie-break kirjattiin italialaiselle 7-4.

Toisessa erässä nähtiin kuitenkin, miksi Novak Đoković on maailmanlistan ykkönen ja yksi kaikkien aikojen parhaita pelaajia. Serbialainen eteni toisessa erässä nopeasti 4-0 johtoon ja otti erän itselleen 6-4. Kolmessa viimeisessä erässä tarvittavat kuusi breikkiä, ja vei viimeiset erät kotiin 6-4 ja 6-3. Ottelua tahkottiin kolme tuntia ja 24 minuuttia.

– Seisoa täällä kuudennen Wimbledon-voiton kanssa, se on uskomatonta, Đoković kommentoi voiton jälkeen.

– Ottelu tänään oli rankka. Matteo on todellinen italialainen vasara. Tunsin sen ihollani, Đoković kehui vastustajaansa.

Matteo Berrettini antoi Đokovićille oivan vastuksen. Italialaisen peliä voisi kuvailla sanoilla upporikasta ja rutiköyhää – kun hän briljeerasi useilla upeilla voittolyönneillä, tuli myös helppoja virheitä helpommin. Kokenut serbi oli pelissään tasaisempi. Berrettini teki kuitenkin italialaista tennishistoriaa pelaamalla Wimbledonin finaalissa.

34-vuotiaasta Đokovićista tuli toisiksi vanhin pelaaja, joka on voittanut Wimbledonin. Vanhin on Roger Federer, joka voittaessaan vuonna 2017 oli 35-vuotias. Samalla Đokovićista tuli avoimella aikakaudella vain neljäs pelaaja, joka on voittanut Wimbledonin kolmena vuonna peräkkäin. Muut ovat Björn Borg, Pete Sampras sekä Roger Federer.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tennis