Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1:ssä nähdään tällä viikolla täysin uudenlainen sprinttikisa – Näin se toimii

F1ssä uudenlainen sprinttikisa
AOP

Formula 1 -sarja kokee tällä viikolla yhden suurimmista uudistuksistaan, kun mukaan astuu sprinttikisa. Kyseessä on uudistus, jota testataan tällä kaudella kolmen osakilpailun yhteydessä. Näistä ensimmäinen on 15.-18. heinäkuuta ajettava Britannian GP.

Sprinttikisa vaikuttaa oleellisesti viikonlopun kulkuun, joten katsojien on syytä olla tietoisia uusista aikatauluista. Silverstonen radalla aika-ajot ajetaan poikkeuksellisesti jo perjantaina alkaen kello 20:00 suomen aikaa. Aika-ajojen tulosten perusteella määräytyy lähtöpaikat lauantaina ajettavaan 60 minuutin mittaiseen sprinttikisaan.

Sprinttikisaan startataan tavallisen GP:n tavoin, mutta siinä ei ole jaossa lainkaan MM-pisteitä. Sen sijaan kisa määrää lopullisen lähtöjärjestyksen sunnuntaina ajettavaan varsinaiseen GP-kilpailuun. Silversonen sprinttikilpailu ajetaan lauantaina kello 18:30 suomen aikaa.

Uusi formaatti sopii erityisesti kuskeille, jotka ovat osoittaneet hyvää kisavauhtia alkukaudella. Näistä suomalaisittain mielenkiintoisin on tietysti Kimi Räikkönen, joka on useaan otteeseen noussut joukon hänniltä taistelemaan jopa pistesijoista. Räikkösellä onkin sprinttikisan avulla mahdollista napata kauden tähän mennessä paras lähtöruutunsa.

Sprinttikilpailu tuo uudenlaista rasitusta sekä autoille että kuskeille, sillä nyt kisarasitusta tulee kahtena päivänä peräkkäin ja useita kierroksia tavallista enemmän. Nähtäväksi jää miten sprinttikilpailu vaikuttaa tallien ja kuskien välisiin voimasuhteisiin.

F1 Britannian GP alkaa sunnuntaina 17:00 suomen aikaa ja kaikki viikonlopun tapahtumat ovat nähtävissä C Moren kanavilla.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1