Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Ruuskanen vai Helander? Suomen kolmas keihäsvalinta Tokioon selviää keskiviikkona

Antti Ruuskanen tavoittelee Joensuussa olympiapaikkaa

Keskiviikon Joensuun GP:n keihäskisa saa ylimääräistä maustetta, sillä siinä ratkaistaan, lähteekö Suomea edustamaan olympialaisiin konkari Antti Ruuskanen vai Oliver Helander. Epävirallisesti se onkin miesten olympiakarsinta, sillä paremmin pärjännyt keihäsmies valitaan joukkueeseen. Tällä hetkellä kumpikin on nimetty joukkueeseen varamieheksi.

Suomen keihäsmiehet ovat koko kauden olleet epätietoisessa tilassa, sillä Suomen joukkueessa on paikka vain kolmelle kilpailijalle. Valintakelpoisia urheilijoita taas on neljä. Vielä mielenkiintoisempaa valinnasta tekee se, että Ruuskasen ja Helanderin tulokset on tehty vuonna 2019. Tulokset ovat virallisesti tilastokelpoisia olympialaisia varten, mutta eivät enää kovinkaan relevantteja.

Kumpikaan heittäjistä ei ole tänä kesänä säväyttänyt tuloksilla. Helanderin kauden paras on 80,82 ja Ruuskasen puolestaan 77,89. Myös Ruuskanen itse on pettynyt tuloksiinsa, eivätkä ne hänen mielestään oikeuta olympiapaikkaan.

– Minä en ota stressiä olympiavalinnoista. Kisoihin pitää lähettää terveet ja kunnossa olevat miehet. Näillä näytöillä ei tarvitse kisoihin mennä. Kyllä pitää olla päälle 80 metrin tulokset, että sinne kannattaa mennä, Ruuskanen kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa kauden toisen kisansa jälkeen Pihtiputaalla.

Olympiakisojen tulosrajan tällä kaudella on rikkonut Toni Kuusela, joka on jo valittu joukkueeseen. Kuusela pitää hallussaan kesän kotimaista kärkitulosta, 85,03. Lassi Etelätalo puolestaan on varmistanut oman kisapaikkansa olympiarankingin kautta. Etelätalon kesän paras tulos on 82,84. Joukkueen kolmas mies valitaan siis Joensuun GP:n keihäskisan perusteella.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020