Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Mitä tekee loukkaantunut Kawhi Leonard? – Sopimustilanne auki

Kawhi Leonard
AOP

Kun Kawhi Leonard teki sopimuksen Los Angeles Clippersin kanssa, hän teki vain kahden vuoden diilin, jossa on optio kolmannesta kaudesta. Se oli viisas liike ammatillisesta näkökulmasta katsottuna, miehen liityttyä voittavaan organisaatioon, ja myös taloudelliselta kantilta järkevä ratkaisu.

Diili asetti Clippersin vastuuseen hänen sopimusehdoistaan, mutta siihen ei sisältynyt suurta taloudellista riskiä, miehen markkina-arvo huomioon ottaen. NBA:ssa on nähty esimerkkejä, kun sarjan franchise-pelaajat ovat tehneet yhden vuoden diilejä hyödyntäen seurojen vastuuta, mutta samalla asettaneet joukkueilleen riskin tehdä tappiota, heidän vaihtaessa kauden päätyttyä maisemaa.

Leonard 30, saavutti sopimuksellaan tyydyttävän ratkaisun molempien osapuolien kannalta. Mies on yksi NBA:n suurimista tähdistä, parhaassa peli-iässä ja hän ajoitti täydellisesti sopimuksessaan olevan option, kymmenennen NBA-kautensa jälkeen. Kun pelaajalla on takana 10 vuotta sarjassa, hänellä on oikeus viedä 35 prosenttia seuran palkkakatosta. Eli jos mies haluaa käyttää option kolmannesta vuodesta Los Angelesissa, hänen palkkansa nousee. Tämä sopimuspykälä koskee myös muita joukkueita, jotka mahdollisesti tavoittelevat tällä hetkellä ilman sopimusta olevaa miestä, jos hänestä tulee vapaa agentti.

Miehen loukattua polvensa tämän kauden playoffeissa, Clippers joutui pelaamaan ilman suurinta tähteään ja putosi Phoenix Sunsille. Clippers taatusti haluaa pitää Leonardin riveissään, mutta kiinnostuneita joukkueita luultavasti löytyy, vaikka mies ei olekaan tällä hetkellä pelikunnossa. Kevin Durant oli loukkaantuneena ollessaan yksi sarjan halutuimpia pelaajia, ja palattuaan pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen, hän oli koko NBA:n parhaimmistoa.

Samanlaista paluuta odotetaan Leonardilta, jonka vammaa ei pidetä kovin vakavana ja hänen uskotaan pelaavan ensi kaudella. Tilanteessa saattaa olla myös kääntöpuolensa, sillä miehen loukkaantumishistoria on kaikkien tiedossa. Hän on pelannut vain kaksi 70 ottelun kautta urallaan, ja luultavasti joutuu huilaamaan osan ensi kaudesta. Vaikka mies on haluttua tavaraa siirtomarkkinoilla, tämä tosiasia saattaa painaa vaakakupissa.

Lähde: CBS Sports

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo