Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

Raitaselta kenttäennätys ja kelpo suoritus Joensuun olympiakenraalissa

Topi Raitanen päihitti vastustajansa kovassa loppukirissä
AOP

Topi Raitanen juoksi Joensuussa viimeisen kisansa ennen Tokion olympialaisten alkuerää. Sileän 3000 metrin GP-kisa päättyi Raitasen vakuuttavaan voittoon ajassa 7:49.00. Oma ennätys alittui kolmella sekunnilla. Olympiakenraalissa nähtiin tuttuun tapaan ohituksia ja hurja loppukiri.

Omien sanojensa mukaan kisa toi luottamusta omaan tekemiseen. Kisassa nähtiin tutusti kova loppukiri Raitaselta, joka otti kisan johdon Etelä-Afrikan Jerry Motsaulta 300 metriä ennen maalia.

Kun toiseksi sijoittunut Australian Ben Buckingham ohitti Raitasen 200 metriä ennen maalia, tarvittiin Helsingin Kisa-Veikkojen juoksijalta vielä toinenkin vaihde. Se löytyi helposti, ja Raitanen tuli viimeiset 100 metriä todella lennokkaasti. Eroa australialaiseen kertyi lähes 10 metriä.

Raitasen heinäkuun kisat ovat päättyneet keskeytyksiin. Kuortaneen GP-kisassa Raitanen kompastui radalla, Tukholman Timanttiliigassa puolestaan estekisa keskeytyi hengitysvaikeuksien vuoksi. Joensuusta Raitanen haki uutta itseluottamusta ennen Tokion olympialaisia.

– Tässä on mennyt monet kisat reisille, joten tämä oli tärkeä paikka onnistua täällä. Hyvät 600 metriä tuohon loppuun, ne ovat arvokkaita Tokiossa, Raitanen sanoi YLE:n televisiolähetyksessä juoksun jälkeen.

Samalla Joensuun Keskuskentällä nähtiin uusi kenttäennätys. Jukka Keskisalon kenttä- ja samalla henkilökohtainen ennätys oli vuodelta 2009. Ennen kisaa Raitanen oli maininnut tavoitteekseen juuri nuoruusajan esikuvansa Keskisalon kenttäennätyksen rikkomisen. Raitanen oli tyytyväinen kisan jälkeen.

– Jukka on tehnyt hienoa työtä suomalaisen juoksun eteen ja hän on itselle iso esikuva ollut nuorena, Raitanen kommentoi.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu