Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Wilma Murto kovassa iskussa Timanttiliigassa – Suomalainen hyppäsi kolmanneksi

Wilma Murto Timanttiliiga
AOP

Timanttiliigan seitsemäs osakilpailu kisattiin tiistaina Iso-Britannian Gatesheadissa. Suomalaisväriä kisoissa edusti seiväshyppääjä Wilma Murto.

Murron kisa sujui todella vakuuttavasti ja hyvistä hypyistä seurasi kisan kolmas sija. Murto hyppäsi kisassa tuloksen 461. Murto pääsi koittamaan myös 471 korkeudesta kolme kertaa, mutta tällä kertaa rima osoittautui liian korkeaksi.

”471 yrityksistä yksi oli hyvä ja sitten oli läpijuoksu ja limbo, mutta oli se vaan sairaan kivaa. Tekee hyvää, kun on löytynyt tällainen tasaisuus, että 461 tuntuu perustekemiselle”, Murto iloitsi Urheiluliiton tiedotteessa.

”Nyt tietää, että siellä on piikkihyppy olemassa, kun 461 tuntuu menevän minä päivänä hyvänsä.”

23-vuotiaan Murron kausi on ollut loistava. Kesäkuun lopussa nainen hyppäsi ensin Kuortaneella henkilökohtaisen ennätyksensä 461 ja vain muutamaa päivää myöhemmin ulkoratojen ennätyksensä 462.

Murto hyppäsi poikkeuksellisesti Gatesheadissa 16 askeleen vauhdilla – nainen on totuttu näkemään tämän kauden kisoissa 14 askeleen vauhdeilla. Pidempi vauhti tuntui Murrolle kuitenkin sopivan ja 461 menikin yli jo toisella yrittämällä.

“Se oli minulle uran toinen kilpailu 16 askeleen vauhdilla. Edellinen oli ennen viime kesän polvileikkausta.”

Tiistain seiväskisasta povattiin etukäteen tasaista. Voitosta taistelivat lopulta kisan ennakkosuosikit Iso-Britannian Holly Bradshaw sekä USA:n Sandi Morris. Yhdysvaltalainen Morris oli lopulta kisan voittaja tuloksella 476 ja Bradshaw toinen tuloksella 471.

Tiistain Timanttiliigan kisan jälkeen Murto voi suunnata luottavaisena katseensa ensi viikolla siintäviin Tokio olympialaisiin. Kunto on nyt testattu ja todettu hyväksi, joten nainen pääsee hyvistä asetelmista suuntaamaan Tokioon. Nainen saattaa vielä yhden kisan kisata kuitenkin Suomessa ennen olympialaisia, mikäli kroppa tuntuu hyvältä.

”Tässä on aika rankka matkustaminen Gatesheadista takaisin, mutta jos olen hyvässä iskussa, hyppään lauantaina Turussa ja sitten Japanissa tehdään vielä yksi harjoitus ennen karsintaa.”

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu