Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Oliver Helander täydentää miesten keihäskolmikon Tokiossa – Arto Bryggare: “Itse en lähtisi”

Oliver Helander Tokioon
AOP

Joensuu GP:n keihäskisassa oli eilen tavallista kovemmat panokset. Olympiakomitea oli antanut ymmärtää, että kilpailussa ratkotaan viimeinen lähtijä Tokion Olympialaisten miesten keihäskilpailuun.

Kisassa ei nähty urotekoja. Antti Ruuskanen heitti toisellaan 77,49 metriä, jolla hän piti pitkään hallussaan kärkipaikkaa. Hetken jo näytti siltä että Ruuskasella olisi jo jalka Tokion koneessa, kun Oliver Helanderin kolmas ja neljäs heitto epäonnistuivat ja mies joutui jättämään viidennen heittonsa kokonaan väliin.

Pieni huili selvästi auttoi ja Helander sai tekniikkaansa parsittua kasaan viimeistä heittoa varten. Kuudennella heitolla napsahti 78,95 metriä ja kisan sen hetkinen kärkitulos. Ruuskasella oli vielä yksi heittovuoro jäljellä, mutta vaikeaa kisaa heittänyt Pielavesiläinen ei pystynyt parantamaan tulostaan viimeisellään. Näin Helander voitti keihäskilpailun ja samalla taistelun olympiapaikasta.

Arto Bryggare ei hihkunut onnesta kuullessaan Helanderin valinnasta olympiajoukkueeseen:

– Viisi metriä minimissään pitää saada lisää mittaa, että pääsee finaaliin. En itse samassa tilanteessa lähtisi kisoihin, Bryggare linjasi Iltalehden haastattelussa.

24-vuotiaan Helanderin ennätys vuodelta 2018 on 88,02 metriä, joten mies on kaukana parhaasta tasostaan. Potentiaalia kuitenkin on, joten IF Raseborgia edustavalla miehellä on mahdollisuus vielä näyttää epäilijöille. Kisan jälkeisessä haastattelussa Helander kertoi YLE:n toimittajalle, että pienistä vaivoista huolimatta on Tokioon päästessään 100-prosenttisessa heittokunnossa.

Miesten keihäässä nähdään Tokiossa suomalaisista myös Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela.

Joensuun GP miesten keihään tulokset:

1. Oliver Helander 78,95
2. Antti Ruuskanen 77,49
3. Jami Kinnunen 76,76

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tokio 2020