Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Tässä se nyt on! – Ensi kaudelle uudistuva Formula 1 auto

Formula 1
AOP

Formula 1:ssä nähdään ensi kaudella suuria muutoksia, kun lajia kehitetään entistä jännittävämmäksi. Luvassa on merkittäviä sääntömuutoksia, joiden myötä myös radalla nähtävät autot muuttuvat ensi kaudella.

F1 julkaisi Silverstonessa julkaisutilaisuudessaan uuden ensi kauden auton ja sitä pääsivät niin fanit kuin kuskitkin ihastelemaan ensimmäistä kertaa. F1 julkaisi muun muassa myös twitterissä torstaina kuvan ensi kauden autojen prototyypistä.

Ensi kauden sääntömuutosten tavoitteena on luoda kisoista entistä tiukempia ja jännittävimpiä. Se on ollut myös pääajatuksena uutta autoa suunniteltaessa. Formula 1 avasi auton uusia ominaisuuksia sivuillaan

Uutta autoa on suunniteltu niin, että erityisesti toisen auton takana ajaminen olisi helpompaa. Auton uudenlainen etusiipi on aerodynaamisesti vähemmän herkkä, jolloin toisen auton takana ajaminen lähietäisyydessä, niin sanotussa ”likaisessa ilmassa”, olisi helpompaa.

Myös auton takasiipeä on muutettu niin, että takana ajavan näkyvyys ja edessä olevan kuskin seuraaminen helpottuvat. Takasiipi on suunniteltu ohjaamaan ilmavirta takana ajavan auton yli.

Myös auton renkaat muuttuvat ensi kaudella. Formula autoissa on totuttu näkemään 13-tuumaiset vanteet, mutta ensi kaudella ne kasvavat 18-tuumaisiksi. Renkaisiin tulee pakolliseksi myös niin sanotut rengassuojat, joiden tarkoitus on pitää ilmavirta puhtaana.

Auton kokonaispaino kasvaa hieman vanhaan malliin verrattuna. Uusi auto on noin viisi prosenttia vanhaa painavampi ja ensi kaudella noin 790kg painava. Myös ympäristöystävällisyyteen on kiinnitetty uudessa autossa huomiota. Autojen voimanlähteinä toimivat tulevaisuudessakin 1,6 litraiset turbohybridit, mutta autojen käyttämässä polttoaineessa siirrytään ympäristöystävällisempään E10-bensiiniin.

Myös autojen turvallisuuteen on panostettu. Vuosien aikana on Formula kisoissa nähty monia hurjia ulosajoja ja uuden auton voimänlähde onkin suunniteltu irtoamaan kolaritilanteissa siten, ettei se voi vaurioittaa auton bensatankkia.

Silverstonen radalla Isossa-Britanniassa kisataan viikonloppuna jälleen Formula 1 kisaa ja ohjelmassa on myös uusi sprinttikisa. Perjantain aika-ajoissa ratkotaan lähtöjärjestys lauantain sprintti-kisaan, joka sitten puolestaan määrittelee lopullisen lähtöjärjestyksen sunnuntain kisaan.

Mikäli upotus ei näy, näet sen täältä

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1