Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

Saga Vanninen huipputuloksella seitsenottelun EM-kultaan

Saga Vanninen otteli alle 20-vuotiaiden EM-kultaa
AOP

Saga Vanninen on otellut seitsenottelun kultaa alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa. Kulta irtosi omalla ennätyksellä 6271, joka on samalla Suomen alle 20-vuotiaiden ennätys ja maailman kärkitulos alle 20-vuotiaiden seitsenottelussa. Tampereen Pyrinnön ottelija paransi omaa ennätystään jopa 410 pistettä.

Vanninen oli seitsenottelussa ylivoimainen. Hopeaa ottanut Alankomaiden Sofia Dokter jäi Vannisesta lähes 350 pistettä. Saksan Marie Dehning sijoittui kolmanneksi jääden tasan 100 pistettä hopeasta.

Vannisen tulos on kivenkova myös aikuisten tasolla. Kaikkien aikojen tilastossa Vanninen sijoittuu sijalle neljä, alle 70 pistettä seurakaveri Maria Huntingtonista. Suomenennätyskin on vain reilun 130 pisteen päässä.

Toisena ottelupäivänä Vanninen venyi kolmessa lajissa kahteen ennätykseen. Päivän ensimmäisessä lajissa pituushypyssä tamperelainen hyppäsi vakuuttavasti 634. Kyseessä on uusi ennätys, joka on jopa 15 senttiä parempi kuin edellinen ennätys. Takareisivaivan takia Vanninen jätti viimeisen hypyn hyppäämättä.

Reiden ongelma näkyi myös keihäässä, jossa Vanninen heitti lähestulkoon vauhditta. Ensimmäisellä heitetty 47,01 metriä riitti kilpailun voittoon, vaikka tulos jäikin tamperelaisen ennätyksestä yli 1,5 metriä. 800 metriä Vanninen pinkoi ennätysaikaan, 2:26,62.

Myös Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö otteli erinomaisesti ja venyi omaan ennätykseensä, 5598. Oma ennätys parani yli 200 pistettä. Pituushypyssä Käyhkö hyppäsi oman ennätyksensä 631. Sekä keihäässä että 800 metrillä savonlinnalainen pystyi kauden parhaaseensa. Keihäs lensi 37,01 metriä ja 800 metriä aikaan 2:25.19.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu