Seuraa meitä:

Ralli

Rovanperä turvallisessa johdossa Viron MM-rallin päätöspäivään

Kalle Rovanperä matkalla voittoon
AOP

Kalle Rovanperä jatkaa ylivoimaisessa johdossa Virossa ajettavassa MM-rallissa. Rovanperän johto toisena olevaan Craig Breeniin on ennen päätöspäivää 50,7 sekuntia. Pitkin päivää eroaan lisännyt Rovanperä onnistui lauantaina tuplaamaan johtonsa Breeniin, joten Rovanperä ajoi lauantain viimeisiä erikoiskokeita jo hieman varmistellen ja pitäen Breenin hyökkäykset aisoissa. Viimeisellä erikoiskokeella Rovanperä sai kasvatettua johtoa muutamalla sekunnilla, kun Breen ajoi lyhyellä 1,68 kilometrin pituisella erikoiskokeella kiveen.

Lauantain ehdoton kärkinimi rallia johtava Rovanperän lisäksi oli virolainen Ott Tänak, joka ajoi päivän yhdeksästä erikoiskokeesta kuudella pohja-ajan. Hän kuitenkin menetti mahdollisuutensa voittokamppailuun jo perjantaina, kun hän joutui keskeyttämään rengasrikkojen takia.

Rovanperä on matkalla kohti uransa ensimmäistä MM-rallin osakilpailuvoittoa, jos hän selviää ilman ongelmia huomisen sunnuntaina kuusi erikoiskoetta. Erikoiskoekilometrejä on jäljellä enää noin 50, joten Rovanperän kestää hävitä Breenille jokaisella kilometrillä lähes sekunti ja silti ero on vielä riittävä voittoon. Rovanperän hieman varmistellessa voitto näyttää kuitenkin jo kääntyvän nuorelle suomalaiselle, kun Breen alkoi jäädä jo lauantaina.

– Tuli lisää eroa ja sen jälkeen kontrolloin tilannetta. Mutta ei ollut helppoa, tiet olivat todella rajussa kunnossa. Piti mennä kovaa ja jännittää, ettei mitään kävisi, Rovanperä kertasi päiväänsä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Ralli