Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Silja Kosonen heitti ylivoimaisesti Euroopan mestaruuteen

SIlja Kosonen heitti moukarin Euroopan mestariksi
AOP

18-vuotias Silja Kosonen on heittänyt ylivoimaiseen mestaruuteen alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa. Kososen paras heitto kantoi 71,06 metriä, joka on samalla uusi kisaennätys. Toiseksi sijoittui Ranskan Rose Loga tuloksella 67,70 ja kolmanneksi Valko-Venäjän Maryola Bukel tuloksella 63,25.

Kosonen osoitti jo karsinnassa olevansa hyvässä iskussa. Somerolaiselta tarvittiin vain yksi heitto, joka oikeutti suoraan finaaliin. Ainokainen kantoi 68,75 joka oli samalla uusi kisaennätys. Kovassa iskussa oleva suomalainen laittoi kuitenkin kisaennätyksen jälleen uusiksi finaalissa.

Jotain Someron Esaa edustavan Kososen ylivoimasta kertoo sekin, että hän jätti parhaan kilpakumppanin yli kahden metrin päähän. Vaikka uusi ennätys jäi Kososelta finaalissa puuttumaan, oli sarja kokonaisuudessaan hyvä. Kosonen itse kuitenkin odotti pidempää heittoa.

– Toiveissa oli heittää pidemmälle, mutta nyt monet heitot menivät verkkoon. En ruvennut siitä valittamaan. Voi olla, että se oli virallinen, mutta aukko josta heitettiin tuntui aika pieneltä, Kosonen kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa. Kisan pöytäkirjassa nähtiinkin harvinaisen iso liuta X-merkintöjä.

Kososen ennätys on Vaasassa kesäkuun lopussa heitetty 73,43. Se on samalla alle 20-vuotiaiden maailmanennätys ja maailman kärkitulos.

Seuraavaksi 18-vuotias raisiolainen kilpailee Tokion olympialaisissa, joiden moukarikarsinta käydään 1. elokuuta. Kososella on täydet mahdollisuudet päästä karsinnasta finaaliin.

– Olympiakisat ovat ne kauden tärkeimmät, isoimmat ja hienoimmat kilpailut. Nämä olivat minun ikäluokkani kilpailut ja täällä minulla oli suurin mahdollisuus voittaa. Haluan heittää myös Nairobin MM-kilpailuissa, Kosonen tunnelmoi tulevaa koitosta.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu