Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Hamilton sai niskaansa rasismiryöpyn Silverstonen GP:n tapahtumista

Lewis Hamilton koki rasismia kisan jälkeen.
AOP

Lewis Hamilton voitti vaiherikkaan Silverstonen GP:n Iso-Britanniassa sunnuntaina. Pitkään kilpailua johtanut Charles Leclerc tuli Hamiltonin ohittamaksi aivan kilpailun loppuvaiheilla pitkän takaa-ajon päätteeksi. Hamilton sai kisassa 10 aikasakon ensimmäisen kierroksen kolaristaan Max Verstappenin kanssa. MM kamppailussa keskenään taistelevat Verstappen ja Hamilton kolaroivat monien mielestä selkeässä kilpailutilanteessa, mutta monet olivat myös sitä mieltä, että Hamilton oli syypää Verstappenin rajuun ulosajoon ja, että britti olisi ajanut tilanteessa liian aggressiivisesti.

Mercedeksen tiimin Instagram-tilin kuvan, jossa Hamiltonin voitto juhlittiin ja hehkutettiin, täyttyi kisan päätteksi apinahymiöillä ja muilla rasistisilla ilmauksilla.

Instagramin omistama Facebook ilmoitti kisan jälkeen poistaneensa ison määrän rasistista sisältöä sisältäneitä kommentteja. Facebook tuomitsi jyrkästi rasismin ja kertoi tekevänsä työtä rasismin kitkemiseksi palvelustaan.

– Lisäksi siihen, että poistamme kommentteja ja tilejä, jotka jatkuvasti rikkovat sääntöjämme, on palvelussamme myös kommenttifilttereitä ja viestikontrolleja, jotka auttavat ettei kenenkään tarvitse nähdä tämän kaltaista käytöstä.

– Mikään yksittäinen asia ei korjaa tätä ongelmaa yhdessä yössä, mutta jatkamme työtämme.

Myös kilpailun järjestäjätaho F1, kansainvälinen autoliitto FIA ja Mercedes julkaisivat oman kannanottonsa rasismia vastaan. Jokainen totesi, että kilpailun jälkeisellä käytöksellä ei ole sijaa urheilussa ja, että ne pyrkivät saattamaan tekijät vastuuseen teoistaan.

Myöhemmin myös muut tallit julkaisivat omia kannanottojaan tapauksen johdosta. Red Bull, jonka tiimissä Verstappen ajaa, julkaisi myös oman kannanottonsa, jossa se tuomitsi kisan jälkeiset tapahtumat.

– Samalla, kun olemme vihollisia radalla, me kaikki taistelemme yhdessä rasismia vastaan. Emme suvaitse mitään rasistista käytöstä meitä, kilpailijoitamme tai fanejamme kohtaan, Red Bull kirjoitti tiedotteessaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1