Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Suomen Tokion paralympiajoukkue täydentyi seitsemällä urheilijalla

Leo-Pekka Tähti
AOP

Suomen paralympiajoukkue muotoutuu kovaa vauhtia Tokion paralympialaisiin, jotka järjestetään Japanin Tokiossa 24.8.-5.9. Vaikka osallistujamäärä on jäämässä ennakoitua pienemmäksi, tavoitteet ovat kovat.

Suomen paralympiajoukkueeseen lisättiin maanantaina ratakelaajat Henry Manni ja Esa-Pekka Mattila, käsipyöräilijät Teppo Polvi ja Harri Sopanen sekä uimarit Leo Lähteenmäki, Antti Latikka ja Nader Khalili. Suomen Olympiakomitean alainen Huippu-urheiluyksikkö teki valinnoista esityksen, jonka Suomen Paralympiakomitean hallitus vahvisti viikonloppuna.

Aiemmin Suomen joukkueeseen oli nimetty yhdeksän urheilijaa: yleisurheilijat Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen, Amanda Kotaja ja Marjaana Heikkinen, ratsastajat Katja Karjalainen ja Pia-Pauliina Reitti, ampuja Jarkko Mylly, jousiampuja Jere Forsberg ja pöytätenniksen pelaaja Aino Tapola. Kaikkiaan Suomen joukkueen koko on nyt 16 urheilijaa. Joukkuetta täydennetään vielä 1.8.

Suomen paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen totesi, että tavoitteet pidetään korkealla.

– Tokion paralympiajoukkueen urheilijamäärä on jäämässä hieman ennakkoarviointia pienemmäksi, mutta joukkueen tavoite, seitsemän mitalia, on edelleen kirkkaana mielessä, Mustonen sanoi.

Nyt valituista seitsemästä urheilijasta kolme on paralympialaisten ensikertalaisia: käsipyöräilijät Polvi ja Sopanen sekä nuori vaasalaisuimari Khalili. Nuoren urheilijan villin kortin Tokioon saanut Khalili on myös ensimmäinen kehitysvammainen suomalaisurheilija paralympialaisissa sitten vuoden 1998.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut