Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

IS: Tokion olympialaisten järjestäjäorganisaatio lähettänyt ukaasin jatkuvista sääntörikkomuksista

Olympiarenkaat koristavat Tokiota
AOP

Tokioon ja sen lähiprefektuureihin on julistettu hätätila jo ennen olympialaisia ja se jatkuu niiden ylikin. Tiukkojen rajoitusten noudattaminen on ollut osalle osallistujista vaikeaa ja järjestäjäorganisaatio on nyt muistuttanut kaikkia niiden noudattamisen tärkeydestä.

Koronatilanteen takia olympialaiset järjestetään ilman yleisöä. Hätätila on johtanut myös tiukkoihin rajoituksiin ravintoloissa. Ravintolat pitää sulkea kello 20, eivätkä ne saa myydä ollenkaan alkoholia.

Olympialaisiin osallistuvia urheilijoita, heidän taustahenkilöitään sekä median edustajia koskevat lisäksi tiukat liikkumisrajoitukset. Esimerkiksi median edustajat ovat maahan saapumisen jälkeen kolme päivää karanteenissa, ja sinä aikana hotellilta saa poistua vain kerran päivässä 15 minuutin ajaksi esimerkiksi tekemään ostoksia.

Maahan saapumisen jälkeen 14 ensimmäisen vuorokauden aikana julkisen liikenteen käyttö on kielletty, eikä hotellin lisäksi saa liikkua kuin olympialaisten kisapaikoille, lehdistökeskuksiin ja muihin tiukasti rajattuihin paikkoihin.

Sääntöjä on rikottu niin olympiavieraiden kuin ravintoloiden osalta, ja se sai Tokion olympiajärjestäjät reagoimaan. Kisajärjestäjät lähettivät muutama päivä sitten kisoissa työskentelevien mediayhtiöiden korona-asioista vastaaville henkilöille sähköpostin, jossa muistutettiin voimassa olevista rajoituksista ja varoitettiin mahdollisten sääntörikkeiden tuomista seurauksista.

Viestin mukaan japanilaismedia on raportoinut kattavasti useista tapauksista, joissa ulkomaiset kisavieraat oli nähty juomassa Tokion keskustan alueilla. Nämä tapaukset olivat kisajärjestäjien mukaan nousseet puheenaiheeksi myös Japanin parlamentissa.

Kisajärjestäjien viestissä ohjeistetaan olympiavieraita olemaan menemättä ravintoloihin, jotka ovat auki klo 20 jälkeen tai jotka myyvät alkoholia.

- Tämä voidaan tulkita vierailuksi laitonta liiketoimintaa harjoittavassa paikassa ja tästä voi koitua vakava mainehaitta sinulle, yhtiöllesi sekä Tokion olympiakisoille, viestissä kirjoitetaan.

Järjestäjien mukaan sääntörikkomukset voivat johtaa tutkintaan ja jatkotoimiin.

Tokion kisoihin osallistuu runsaat 11 000 urheilijaa. Kun tuohon lukuun lisätään muut olympiavieraat, niin Japaniin matkustaa ulkomailta yhteensä kymmeniätuhansia henkilöitä. Tulijoiden määrä on saanut osan paikallisista huolestumaan tautitapausten mahdollisesta kasvusta, vaikka kaikkia olympiavieraita testataan säännöllisesti koko Japanissa olon ajan.

Lähde: Ilta-Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020