Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Paratriathlonisti Liisa Liljan paralympiamatka vaarassa SUEK:lta saatujen virheellisten ohjeiden vuoksi

Liisa Lilja paratriathlonisti
AOP

Paratriathlonisti Liisa Lilja on valintakelpoinen urheilija Tokion paralympialaisiin, mutta Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n tekemä virhe doping-sääntöjen tulkitsemisessa uhkaa nyt Liljan kisamatkaa.

Paratriathlonisti Liisa Lilja on rankingsijoituksensa puolesta valintakelpoinen Tokion paralympialaisiin, mutta häntä ei vielä heinäkuun valinnassa nimetty Suomen joukkueeseen. Syy tähän on se, että Liljalle haetaan parhaillaan Kansainväliseltä Triathlonliitolta WT:ltä sekä Maailman antidopingtoimisto WADA:lta takautuvasti erivapautta hänen käyttämäänsä lääkevalmisteeseen.

Syynä oli Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n toimintavirhe liittyen Liljan erivapaushakemukseen. Lilja oli saanut SUEK:lta ohjeistuksen, että hänen ei tarvitse hakea erivapautta käyttöön ottamaansa lääkkeeseen käyttämillään annosmäärillä. Jälkikäteen kävi kuitenkin ilmi, että erivapaus olisi tullut hakea johtuen urheilijan muusta lääkityksestä.

– Toimin täysin SUEK:lta saamieni ohjeiden mukaisesti. Tämä on äärimmäisen kurja tilanne, kun Tokion kisat lähestyvät. En voi muuta kuin toivoa, että tilanne ratkeaa ajoissa, Lilja harmittelee Paralympiakomitean tiedotteessa.

SUEK:n pääsihteeri Teemu Japinsson myönsi, että tilanne on todella hankala ja sen korjaamiseksi tehdään kaikki mahdollinen.

– Urheilija on toiminut saamiensa ohjeiden mukaisesti. Valitettavasti sähköpostiviesteissä urheilijan kanssa kaikkia asiaan vaikuttaneita tekijöitä ei tullut esille. Tämän vuoksi urheilija on joutunut äärettömän ikävään tilanteeseen valmistuessaan paralympialaisiin. Tilanne on valitettava ja olemme omalta osaltamme erittäin pahoillamme tästä.

– Teemme kaikkemme, että Liljalle myönnetään erivapaus takautuvasti ja hän pääsee osallistumaan paralympialaisiin. Olemme aktiiviesti yhteydessä niin WT:hen kuin WADA:ankin ja puollamme vahvasti urheilijan takautuvaa erivapautta, hän sanoi.

Erivapaus voidaan myöntää mille tahansa WADA:n Kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelossa mainitulle hoitomuodolle, jos esimerkiksi kielletyn aineen tai kielletyn menetelmän käytölle ei ole muuta perusteltua lääkinnällistä hoitovaihtoehtoa, eikä aineen käyttö lääkkeenä paranna urheilijan suoritusta merkittävästi urheilijan tavanomaiseen terveydentilaan verrattuna.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut