Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Australian Brisbane valittiin vuoden 2032 kesäolympialaisten isäntäkaupungiksi

Brisbane olympialaiset 2032
AOP

Kansainvälinen olympiakomitea IOC piti tänään äänestyksen vuoden 2032 kesäolympialaisten isäntäkaupungista. Voittajaksi selvisi Australian Brisbane.

Salainen äänestys pidettiin Japanin Tokiossa kaksi päivää ennen olympialaisten avajaisia, tiukkojen korona-rajoitusten alaisena. Brisbane sai 72 kyllä- ​​ja viisi ei-ääntä 77 voimassa olevasta äänestä.

Istunnossa kuultiin Brisbane 2032:n esitykset, mukaan lukien videolinkit Australian pääministeriltä Scott Morrisonilta sekä loppuraportti Future Host Commission for the Games of the Olympiad -komission johtajalta Kristin Kolsterilta. Komissio vastaa kiinnostuksen analysoinnista olympialaisten ja nuorten olympialaisten järjestämisen suhteen.

Ennen äänestystä Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n jäsenet pystyivät esittämään kysymyksiä Klosterille vaaliprosessista ja Brisbane 2032:lle heidän ehdotuksestaan ​​järjestää olympia- ja paralympialaiset Brisbanessa ja Kaakkois-Queenslandissa.

IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach kehui Brisbanen hakuprosessia.

– Kannustamme olympialaisten hankkeita, jotka ovat kestäviä ja taloudellisesti vastuullisia, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen kisakokemuksen urheilijoille ja faneille ja jotka jättävät vankan perinnön paikallisille yhteisöille.

– Brisbane 2032:n visio ja kisasuunnitelma sopivat Queenslandin ja Australian pitkän aikavälin alueellisiin ja kansallisiin sosiaalisen ja taloudellisen kehityksen strategioihin ja täydentävät olympialiikkeen tavoitteita, jotka on määritelty Olympic Agenda 2020:ssa ja 2020 + 5:ssä samalla kun keskitytään mieleenpainuvien urheilulajien tarjoamiseen urheilijoille ja faneille.

Bach myös totesi, että äänestystulos on vahva näyte IOC:n jäsenmaiden luottamuksesta.

– Tämänpäiväinen äänestys on luottamusäänestys siitä, että Brisbane ja Queensland järjestävät upeat olympialaiset ja paralympialaiset 2032. Olemme kuulleet paljon myönteistä palautetta IOC: n jäseniltä ja kansainvälisiltä federaatioilta viime kuukausien aikana.

Brisbane 2032 on ensimmäinen tuleva isäntä, joka on valittu uuden joustavan lähestymistavan mukaisesti valittaessa olympialaisten isäntää.

Uudistusten avulla IOC voi toimia yhteistyössä kaupunkien, alueiden ja maiden kanssa kannustaakseen olympiaprojekteja, joissa käytetään suurta osaa olemassa olevista ja väliaikaisista paikoista, jotka sopivat yhteen pitkän aikavälin kehityssuunnitelmien kanssa ja joilla on vahva visio urheilusta ja paikallisesta yhteisöjä.

Presidentti Bach kehuu uutta lähestymistapaa.

– Tämä uusi lähestymistapa on kevyempi, yhteistyöhaluisempi, kompaktimpi ja sillä on myönteinen vaikutus. Nyt meillä on aina merkittävä joukko kiinnostuneita osapuolia vuodelle 2036 ja jopa vuodelle 2040, joka on melkein 20 vuoden kuluttua. En muista, että olemme koskaan olleet niin suotuisassa asemassa 20 vuotta ennen olympialaisia.

Australialaiset olivat ikionnellisia valinnasta

Australian pääministeri, kansanedustaja Scott Morrison yhtyi Bachin sanoihin ja ylisti koko kisaorganisaatiota.

– Queenslandin vuoden 2032 olympia- ja paralympialaiset muodostavat kestävän perinnön koko kansakunnallemme. Ne tukevat talouskasvua ja investointeja, tuottavat kestäviä yhteisöhyötyjä ja inspiroivat seuraavan sukupolven australialaisia ​​urheilijoita.

– Olen ylpeä Australiasta, ylpeä Queenslandista ja ylpeä tiimistämme, joka varmisti tämän voiton maallemme. Kansainyhteisön hallitus on tukenut Brisbanen ehdokkuutta vuoden 2032 olympia- ja paralympialaisiin heti alusta alkaen. Uskomme tähän tilaisuuteen. Tiedämme, että se on valtava mahdollisuus kansakunnallemme, aivan kuten Melbournen kisat vuonna 1956 ja Sydneyn olympialaiset vuonna 2000.

Vaalien jälkeen Annastacia Palaszczukin, Queenslandin pääministerin ja kauppaministeri, neuvonantaja ja Brisbanen lordi-pormestari Adrian Schrinner sekä John Coates Australian olympiakomitean AC:n puheenjohtaja, allekirjoittivat vuoden 2032 isäntäsopimuksen.

Palaszczuk valotti kisaorganisaation lähestymistapaa.

– Queenslandin peruslähestymistapa on yhdenmukaistaa kisojen perintö pitkän aikavälin suunnitelmien kanssa. Teemme yhteistyötä kaikkien kolmen hallintotason kanssa sisällyttääksemme kisojen perintömahdollisuudet olemassa oleviin ohjelmiin ja perustamme erityisen Games Legacy Fund -rahaston.

– Näin varmistetaan perinnön tehokas toimittaminen seuraavien kymmenen vuoden aikana – ja sen jälkeisten kymmenen vuoden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että emme kehitä pelkästään uusien olympiaurheilijoiden sukupolvea, vaan annamme myös pienyrityksillemme mahdollisuuden osallistua, kasvattaa liiketoimintaansa ja viedä maailmalle.

Schrinner jatkoi samaa linjaa.

– Paikallishallinnon johtajat aloittivat tämän uskomattoman matkan, ja nyt meidän tehtävämme on varmistaa, että Brisbane 2032 toimittaa perinnön kaikille, jotka kutsuvat Kaakkois-Queenslandia kodikseen.

– Tämä on hieno tilaisuus Australian nopeimmin kasvavalle osavaltion pääkaupungille, ja onnistuneet olympia- ja paralympiakisat auttavat aluettamme huolehtimaan tulevasta kasvusta ja takaa, että Brisbane paranee entisestään.

Aikaisempien raporttien mukaan Brisbane 2032 on käyttänyt noin 80 prosenttia vähemmän kuin keskimääräiset ehdokaskaupunkibudjetit kisoihin vuosina 2020, 2024 ja 2028. Tämä vahvistetaan hyvissä ajoin tarkastetuilla tileillä, joka oli vaaliprosessin vaatimus. Olympialaisten järjestäjätoimikunta (OCOG) muodostetaan lähikuukausina.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020