Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Yhdysvaltalainen kuurosokea paralympiakultamitalisti tekemättömässä tilanteessa – Ei saa avustajaa paralympialaisiin

Rebecca Meyers uinti USA
AOP

Yhdysvaltalainen Rebecca Meyers toi Rio de Janeiron paralympialaisista kolme kultaa ja yhden hopean USA:lle. Nyt Meyers joutuu kuitenkin jättämään Tokion paralympialaiset väliin henkilökohtaisen avustajan puutteen vuoksi.

26-vuotias Rebecca Meyers sanoo suoraan Washington Postin haastattelussa, että haluaisi ehdottomasti mukaan Tokion kesäparalympialaisiin.

– Haluaisin mennä mielelläni Tokioon. Uinti on antanut minulle identiteettini henkilönä. Olen aina ollut Becca The Swimmer Girl. En ole ottanut tätä kevyesti. Tämä on ollut minulle erittäin vaikeaa. Mutta minun on sanottava jotain muutoksen aikaansaamiseksi, koska se ei voi jatkua enää, nainen tilitti tuskastuneena.

Viime sunnuntai-iltana kuurosokea uimari lähetti sähköpostin, jossa ilmoitti Yhdysvaltain olympia- ja paralympiakomitean virkamiehille päätöksestään vetäytyä USA: n joukkueesta. Päätös juontui sekä itsensä suojelemisesta että suuremmasta velvollisuuden ja tarkoituksen tunteesta.

Rebecca sairasti jo syntyessään Usherin oireyhtymää, joka on harvinainen geneettinen häiriö, joka jätti hänet kuuroksi syntymästä lähtien ja joka on asteittain vienyt hänen näönsä. Hän tarvitsee henkilökohtaisen avustajan voidakseen toimia urheilijana ja yhteiskunnan jäsenenä.

Vuodesta 2017 lähtien Rebeccalla on ollut Yhdysvaltain olympiakomitean USOPC:n kanssa yhteisymmärrys, joka sallii hänen äitinsä Maria Meyersin matkustaa hänen kanssaan kansainvälisiin kilpailuihin henkilökohtaisena avustajana. Tokion olympialaisissa ja paralympiakisoissa uimarin tarpeet ovat kuitenkin törmänneet koronaviruspandemian aiheuttamiin rajuihin rajoituksiin.

Kilpailut järjestetään melkein kokonaan ilman katsojia, ja ulkomaisten valtuuskuntien merkittävät rajoitukset tarkoittavat, että henkilökohtaisia avustajia, mukaan lukien Maria Meyers, ei sallita Japaniin paralympialaisiin. Rebecca Meyersille tämä tarkoitti sitä, että hän ei myöskään mene Japaniin.

Rebeccan äiti Maria suree tyttärensä puolesta.

– Hän on antanut koko elämänsä tästä. Tätä ei voida hyväksyä. Se on sydäntä särkevää. Hän pelkää mennä yksin. Ja tarkoitan kauhistunutta, kuin palloksi täristen kääriytynyttä.

Rebecca kertoo karusta tilanteestaan.

– En ole nukkunut. Olen niin stressaantunut. Harjoitukseni alkoivat kärsiä tämän tilanteen takia, enkä ole yksinkertaisesti voinut olla paras mahdollinen. Tiedän, että voin olla paras mahdollinen tarvittavilla resursseilla. Se on toiminut viimeiset neljä vuotta.

USOPC kommentoi Washington Postille tilannetta lausunnossaan.

– Meillä on ennennäkemättömiä rajoituksia sen ympärillä, mikä on mahdollista Tokiossa. Kuten on raportoitu laajalti, ei Japanin hallituksen ohjeistus salli muiden kuin operatiivisen välttämättömän henkilöstön, jolla on kisojen yleiseen toteuttamiseen liittyviä tehtäviä, lausunnossa todettiin.

USOPC toteaa kokevansa myötätuntoa urheilijoita kohtaan, mutta säännöt ovat sääntöjä.

– Tämä tilanne on johtanut siihen, että jotkut urheilijat ovat kertoneet meille, etteivät he hyväksy ehdokkuutta USA:n joukkueeseen sekä olympia- että paralympiakisoissa.

– Olemme surullisia urheilijoista, joiden tarvitsee tehdä tuskallisia päätöksiä kilpailemisesta, jos he eivät pysty saamaan tyypillisiä tukiresurssejaan suurissa kansainvälisissä kilpailuissa, mutta tärkein prioriteettimme on varmistaa urheilijoiden, valmentajien, henkilökunnan ja muiden maiden sekä isäntämaan kansalaisten turvallisuus.

Lähde: Washington Post

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut