Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Guinea vetäytyy Tokion olympialaisista korona-huolien vuoksi

Olympiarenkaat koristavat Tokiota
AOP

Länsiafrikkalainen Guinean valtio on ilmoittanut torstaina vetävänsä koko joukkueensa pois Tokion kesäolympialaisista. Viralliseksi syyksi ilmoitettiin korona-epidemian aiheuttamat huolet.

Guinean joukkueeseen kuului viisi urheilijaa. Guinean urheiluministeri Sanoussy Bantama Sow on nyt kuitenkin ilmoittanut, että maa ei osallistu Tokion kesäolympialaisiin korona-varianttien elpymisen vuoksi. Hän selitti päätöstä Guinean kansallisen olympia- ja urheilukomitean presidentille Nabi Camaralle osoitetussa kirjeessä.

– Korona-varianttien elpymisen takia Guinean urheilijoiden terveyden säilyttämisestä huolehtiva hallitus on valitettavasti päättänyt peruuttaa Guinean osallistumisen Tokion olympialaisiin, Sow kirjoitti.

Sisäpiiristä tihkuneet tiedot ovat kuitenkin myös kertoneet, että päätös joukkueen lähettämättä jättämisestä johtuu taloudellisista rajoituksista, ja hallituksen lähellä oleva lähde väittää, että “Urheiluministeriö ei pysty maksamaan”.

Painija Fatoumata Yarie Camara, judoka Mamadou Samba Bah, uimarit Fatoumata Lamarana Toure ja Mamadou Tahirou Bah sekä pikajuoksija Aissata Deen Conte muodostivat Guinean olympiajoukkueen.

Guinea on kilpaillut 11 olympialaisissa Mexico Cityssä vuonna 1968 tapahtuneen debyyttinsä jälkeen, mutta se ei ole koskaan voittanut mitalia. Rio de Janeirossa vuonna 2016 Guinea lähetti viiden urheilijan joukkueen kilpailemaan kolmessa urheilulajissa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Guinea ei ole osallistunut olympialaisiin Montrealin vuoden 1976 kisojen jälkeen.

Guinea on jo toinen maa, joka ilmoittaa vetäytymisestään Tokion olympialaisista. Pohjois-Korea ilmoitti vetäytymisestään jo huhtikuussa. Senkin ilmoittama syy oli korona-pandemian aiheuttamat huolet.

Lähde: Inside The Games

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit