Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

IL: Ilkka Kanerva tylyttää olympialiikkeen nykytilaa

Ilkka Kanerva kansanedustaja Kokoomus
AOP

Kokoomuksen kansanedustaja, pitkän linjan urheiluvaikuttaja Ilkka Kanerva toteaa Iltalehden haastattelussa, että Kansainvälinen olympiakomitea IOC on pahasti hakoteillä.

Kansanedustaja Ilkka Kanervan mukaan IOC on surkealla tiellä.

– IOC on kasvoton, se ei tartu reformeihin. Välttää selvät yhteiskunnalliset ongelmat, joita liikkeen ympärillä esiintyy. Minusta ei mennä hyvään suuntaan. Tikulla saa kaivella, että löytää käsityksiä siitä, mitä mieltä IOC on nykyään, mies tylyttää.

– Varmaan heillä on strategiansa, jolla he pyrkivät uudistamaan, mutta ei minulle ole käynyt selväksi, mitä he aikovat. Kyllä minä toivoisin kansainväliseltä olympialiikkeeltä sellaista isännyyttä, joka tuntisi myöskin vastuunsa siitä mihin ollaan menossa.

Kanervan mukaan olympialaisten pitäisi uudistua myös lajivalikoimansa puolesta. Siinä on osittain onnistuttukin, mutta ei täysin. Tokion kisoissa mukana on ensimmäistä kertaa esimerkiksi skeittaus ja surffaus.

– Kesäolympiakisat ovat sen dilemman edessä, että pitää olla moderneja lajeja. Pitää saada elettyä ajassa, että on sellaisia lajeja, joita maailmalla nuoriso harrastaa. Siinäkin näyttää olevan epäjohdonmukaisuutta kyllä, mitä kelpuutetaan sisälle ja mitä ei. Samanaikaisesti on lyöty pöytään päätös, että osanottajien määrä pitää rajata 10 000:een, Kanerva toteaa.

IOC:hen, kuten moneen muuhunkin kansainväliseen urheiluorganisaatioon, on pesiytynyt lahjonta ja muu epämääräinen toiminta. Kanervan mukaan tämä on valitettavaa.

– Siellä ratkaisee kisaisäntien valinnassa vähän muut asiat, kuin vastuullinen yhteiskunnallinen valinta, että mihin ollaan menossa, Kanerva toteaa.

Tällä vuosituhannella käydyissä olympialaisissa suorituspaikat on rakennettu viimeisen päälle. Esimerkiksi Ateenassa, Pekingissä ja Sotšissa kisapaikat ovat kiiltäneet uututtaan, mutta muutaman vuoden päästä suorituspaikat ovat olleet jo täysin luonnontilassa.

– Kyllähän nuo ovat aika surullisia kuvia. Tehdään kertakäyttöinvestointeja, jotka ovat todella yhteiskunnallisesti kestämättömiä. Olympialiikkeen täytyy tehdä korjauksia omassa toiminnassaan, ja se koskee juuri tätä pöhöttynyttä pompöösiä kulutuskulttuuria ja kertakäyttörakennusten tekemistä, Kanerva tylyttää.

– Kun kisat myönnetään, on esitettävä paperit, minkälaista rakentamista suorituspaikat tulevat edellyttämään ja minkälaista jälkikäyttöä niihin sisältyy. IOC:lla on täysin valtit käsissään ratkaista se, Kanerva alleviivaa.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020