Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Tokion olympialaisten avajaisten ohjaaja sai potkut holokausti-vitsien vuoksi

Kentarō Kobayashi ohjaaja Tokion olympialaiset
AOP

Tokion kesäolympialaisten avajaiset saivat toisena peräkkäisenä päivänä huonoja uutisia, kun ohjaaja Kentarō Kobayashi sai potkut vanhojen holokausti-vitsien vuoksi.

Kentarō Kobayashi oli osallistunut vuonna 1998 sketsiin, jossa Kobayashi ja toinen esittäjä pelleilivät lasten TV-viihdyttäjinä ja totesi muutaman paperinuken olevan ajalta, jolloin joku oli sanonut “Leikitään holokaustia”. Kobayashi pahoitteli vanhoja tekemisiään julkilausumassaan.

– Viihteen ei pitäisi saada ihmiset tuntemaan olonsa epämukavaksi. Ymmärrän, että tyhmä sanavalintani tuolloin oli väärä, ja olen pahoillani siitä, mies pahoitteli

Japanin olympiapäällikkö Seiko Hashimoto totesi, että video “Pilkkasi historian tuskallisia tosiasioita”. Japanin pääministeri Yoshihide Suga puolestaan kuvasi kommentteja “Törkeiksi ja mahdottomiksi hyväksyä”, kun taas yhdysvaltalaisen holokaustitutkimuslaitoksen Simon Wiesenthal Centerin rabbi Abraham Cooper sanoi: “Kenelläkään henkilöllä ei ole oikeutta pilkata natsien kansanmurhan uhreja. ”

Perjantain avajaisseremonia, jonka Sugan mukaan pitäisi edetä suunnitellusti, käynnistää virallisesti reilun kahden viikon kisat. Kobayashin erottamisen jälkeen järjestäjät arvioivat kuitenkin uudelleen, miten tapahtuma järjestetään. Sitä pääsee katsomaan stadionilla vain noin 950 ihmistä riskien minimoimiseksi.

– Koska avajaisseremonia on niin lähellä, pyydämme anteeksi, että olympialaisiin osallistujien, Tokion kansalaisten ja Japanin väestön kokemaa huolta, olympiapäällikkö Hashimoto totesi lausunnossaan.

Lähde: BBC

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tokio 2020