Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Korona jyllää Tšekin olympiajoukkueessa

Ondřej Perušič rantalentopallo Tšekki
AOP

Tšekin Tokion kesäolympialaisiin osallistuva joukkue matkusti charter-lennolla Japaniin ja nyt korona leviää joukkueen sisällä. Syypääksi epäillään joukkueen lääkäriä.

Tšekin joukkueessa on jo viisi korona-tartuntaa. Rantalentopalloilijat Markéta Sluková-Nausch ja Ondřej Perušič sekä rantalentopallovalmentaja Simon Nausch olivat ensimmäisten tartunnan saaneiden joukossa. Lisäksi pöytätennispelaaja Pavel Sirucek on sairastunut. Sotkun alkulähteeksi epäillään kuitenkin joukkueen ortopedia Vlastimil Voráčekia.

Tšekin joukkueenjohtaja Martin Doktor on huolissaan tilanteesta.

– Tilanne on vakava. Olemme tehneet parhaamme estääksemme viruksen leviämisen. Valitettavasti emme pystyneet välttämään urheilutragedioita. Olen pahoillani, mies murehti.

Charter-lennolla oli kyydissä yhteensä 42 kisadelegaation jäsentä. Useat lähteet ovat nimenneet Voráčekin ensimmäiseksi henkilöksi, joka sairastui. Samojen tietojen mukaan Voráčekia ei ole rokotettu, ja hänet kerrotaan sanoneen vuoden 2020 lokakuussa uutisartikkelissa, että suuveden kurlaaminen voi estää koronan leviämisen.

Myös Tšekin pääministeri Andrej Babiš on ottanut kantaa tilanteeseen ja kutsunut sitä skandaaliksi.

– Kaikkialla me vakuutamme ihmisiä menemään rokotettaviksi. Ja täällä delegaatiomme lääkäriä ei ole rokotettu, Babiš paasasi Tšekin uutistoimiston mukaan.

Tšekin olympiakomitea COC ilmoitti lehdistötiedotteessaan, ettei se kommentoi charter-lentoa ja sen mahdollista vaikutusta koronan leviämiseen “Ennen kuin tutkimus on saatettu päätökseen ja raportti sen tuloksista on julkaistu”, minkä odotetaan olevan 14 päivän sisällä.

COC ilmoitti lehdistötiedotteesta, että se tekee yhteistyötä Tokyo 2020 -järjestelykomitean kanssa koronan leviämisen hillitsemiseksi ja että se on siirtänyt osan delegaationsa jäsenistä pois olympiakylästä varotoimenpiteenä. Ne, joiden on katsottu olevan läheisiä kontakteja, saavat päivittäin PCR-testejä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Lentopallo