Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Yle: Taifuuniuhka leijuu Tokion olympialaisten yllä

Tokio taifuuni
AOP

Ylen meteorologin Matti Huutosen mukaan on mahdollista, että Japaniin iskee taifuuni kesken Tokion kesäolympialaisten. Se toisi mukanaan kovia tuulia ja runsaita sateita.

Trooppinen myrsky on etenemässä kohti Japania ja sen odotetaan rantautuvan Tokioon alkuviikosta. Meteorologi Matti Huutosen mukaan matalapaine muodostui Tyynelle valtamerelle perjantaina, joka tarkoittaa sitä, että sen reittiä ja voimakkutta on vielä hankala ennustaa.

– Taifuuniksi siitä ei vielä ennakoida muodostuvan. Todennäköisesti matalapaine syvenee viikonlopun aikana ja liikkuu kohti Tokiota, aika lailla päin näköä. Virhemarginaalit ovat vielä isot, mutta kaikissa mallinnuksissa linja kaartaa kohti Japania ja Tokiota, meteorologi kertoi.

Olympialaisten kisajärjestäjät ilmoittivat perjantaina, että muun muassa soutukilpailujen ohjelmaa muutetaan sääennusteen takia. Maanantaina ohjelmassa olleet soutukilpailut on siirretty sunnuntaille ja myös sunnuntain kilpailuja on aikaistettu lauantaille.

Huutosen mukaan Japani on trooppisen myrskyn kourissa Suomen aikaan maanantaista tiistain ja keskiviikon väliseen yöhön. Etenkin maanantaina ja tiistaina myrsky on aktiivisimmillaan, pohjoistuuli on voimakasta ja sademäärät isoja.

– Sadekertymää on tuolle alueelle 150 milliä tiistai-iltaan tai keskiviikkoyöhön mennessä. Kun sen suhteuttaa Suomen kesäaikaan, niin siinä tulee kahden kuukauden sateet parissa päivässä, Huutonen kertoi.

Japani on taifuunialuetta, joten ne kuuluvat alueen ilmastoon. Huutosen mukaan taifuunit alkavat muodostua Tyynellä valtamerellä juuri näihin aikoihin. Tällä hetkellä esimerkiksi Kiinan itäosia lähestyy erittäin voimakas taifuuni, jonka odotetaan rantautuvan viikonloppuna.

– Japanilaiset ovat tottuneet näihin sääilmiöihin ja Japanin infra on niin pitkälle vietyä, joten se ei halvaannuta. Tuuli voimistuu ja vettä tulee paljon, joten kisoja ajatellen ulkolajeilla on varmasti vaikeaa, Huutonen pohti.

– En tiedä, mitä myrsky aiheuttaa olympialaisille tai mitä tuosta seuraa, sillä joskus näitä on vaikea ennustaa Suomessakin. Mutta jos muistellaan vaikka Helsingin yleisurheilun MM-kisoja vuonna 2005, niin silloin satoi 100 milliä ja sekin tuotti ongelmia.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut