Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Olympialaisten tennisturnaus käynnistyy – Ðoković ja Osaka jahtaavat mestaruutta

Novak Djokovic lähtee olympialaisiin ykkössuosikkina
AOP

Olympialaisten tennisturnaus käynnistyy lauantaina Ariake Tennis Parkin tenniskentillä. Katseet kääntyvät Serbian Novak Ðokovićiin, joka hakee kultaisen Grand Slam -mestaruuden kruunaavaa olympiakultaa. Naisten puolella Japanin Naomi Osaka palaa kilpakentille muutaman kuukauden tauon jälkeen ja haastaa maailmanlistan ykkösen Ash Bartyn.

Vaikka monet kärkipelaajat ovat päättäneet jättää olympialaiset väliin, nähdään miesten kaksinpelissä kuitenkin viisi kärkikymmenikön pelaajaa. Turnauksen suurin suosikki on luonnollisesti Serbian Novak Ðoković, joka on ollut hurjassa vireessä voittamalla kaikki kauden kolme Grand Slam -turnausta.

Kun serbi vielä syttyy pelaamisesta omalle maalleen, voidaan häneltä odottaa normaaliakin enemmän. Ensimmäisellä kierroksella Ðoković saa vastaansa Bolivian Hugo Dellienin. Suurimman haasteen serbialaiselle tuottanevat maailmanlistan 5. rankattu Alexander Zverev sekä 7. rankattu Andrey Rublev, jotka arvottiin Ðokovićin tavoin yläkaavioon.

Alakaavion kuumimpiin nimiin kuuluvat maailmanlistan kakkonen, Daniil Medvedev sekä nelonen, Stefanos Tsitsipas. Alakaavioon on arvottu myös hallitseva olympiamestari Andy Murray, joka hakee historiallista kolmatta perättäistä olympiavoittoa. Murray saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Kanadan 20-vuotiaan sensaation, Felix Auger-Aliassimen.

Muut miesten kaksinpelin kärkisijoitetut ovat Espanjan Pablo Carreño Busta (6), Puolan Hubert Hurkacz (7) sekä Argentinan Diego Schwartzman (8).

Naisten puolella kaikki vuoden kuusi Grand Slam -finalistia nähdään olympialaisissa, joten taso on poisjäänneistä huolimatta kova. Ennakkosuosikki lienee tuore Wimbledonin mestari, WTA-listan ykkönen, Australian Ash Barty.

Kotiyleisön suosikki on luonnollisesti Naomi Osaka. Osaka jätti Ranskan avoimet kesken ja vetäytyi Wimbledonista mielenterveysongelmien vuoksi. Sen jälkeen japanilaistähteä ei ole nähty kisakentillä, ja Osakan kunto on pienoinen kysymysmerkki. Toiseksi sijoitettu Osaka on kuitenkin tauon aikana saanut kerätä ajatuksiaan, ja kotiyleisön edessä näyttäminen on takuulla japanilaisen mielessä.

Naisten kaavion muut kärkisijoitetut ovat Valko-Venäjän Aryna Sabalenka (3) Ukrainan Elina Svitolina (4), Tshekin Karolina Plíšková (5), Puolan Iga Świątek (6), Espanjan Garbiñe Muguruza (7) sekä Tshekin Barbora Krejčíková.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis