Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Hämmentävä tilanne naisten maantiepyöräilyssä – hopealle tullut tuuletti voittoa

Kiesenhofer ajoi voittoon Olympialaisissa
AOP

Hollantilainen maantiepyöräilijä Annemiek Van Vleuten juhlisti villisti ylittäessään maaliviivan Tokion olympialaisten maantiepyöräilyssä. Van Vleuten oli varma voitostaan, mutta ei tiennyt itävaltalaisen Anna Kiesenhoferin ylittäneen maaliviivan jo yli minuutin aiemmin.

Jättiyllättäjä Kiesenhofer, joka on ollut ilman ammattilaissopimusta vuodesta 2017 oli mukana heti alussa tapahtuneessa iskussa, jota hän ainoana pystyi jatkamaan loppuun saakka. Viimeiset 40 kilometriä itävaltalainen ajoi yksin ja onnistui pitämään muut takanaan.

Hollantilaisen Van Vleutenin sekaannus pääsi syntymään monen sattuman summana. Kiesenhoferin kanssa irti oli yhteensä kolmen pyöräilijän kärkiryhmä. Olympialaisten luonteen takia pyöräilylle ominaiset joukkuetaktiikat ja viestinnän puuttuminen saivat takaa-ajoryhmän luulemaan, että takaa-ajoryhmän kiinniajama kärkiryhmä oli kasassa ja, että mitalit siis olisivat vielä kokonaisuudessaan kärkiryhmän jaettavissa. Todellisuudessa Kiesenhofer oli karannut muulta kärkiryhmältä. Radioviestinnän puutteen takia muut kärkiryhmän naiset eivät huomanneet tätä ja Kiesenhofer sai ajaa rauhassa maaliin ilman muiden takaa-ajoa..

Maalissa virheensä tajunnut Van Vleuten oli tilanteessa harmissaan.
– En tiennyt, olin väärässä. Luulin kyllä voittaneeni. Olen todella harmissani tästä. Ensin tunsin itseni tyhmäksi, mutta lopulta muutkaan eivät tienneet, että kuka oli voittanut, 38- vuotias hollantilainen sanoi kisan jälkeen.

Kiesenhoferin yllätyskultamitali oli Itävallan ensimmäinen voitto kesäolympialaisissa vuoden 2004 jälkeen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020