Seuraa meitä:

Muut

Suomalaiset hätyyttelevät mitalisijoja olympiapurjehduksessa

Tuula Tenkanen on laser radial -luokan neljäntenä avauspäivän jälkeen
AOP

Suomalaiset purjehtijat aloittivat olympiaurakkansa Tokiossa sunnuntaina. Ensimmäisenä päivänä vauhdissa olivat Tuula Tenkanen laser radial -luokassa, Kaarle Tapper laser-luokassa sekä Tuuli Petäjä-Sirén RS:X-luokassa.

Tuula Tenkanen aloitti päivän väkevästi ja on mukana mitalikamppailussa.

– Avotuulien vauhtini ei ollut tänään niin hyvää kuin toivoisin. Koin, etten osannut olla ihan riittävän rentona. Ehkä se auttaisi huomiselle, Tenkanen kommentoi suoritustaan Olympiakomitean tiedotteessa.

– Oli hauska purjehtia. Olin odottanut paljon, että vihdoin pääsee tänne kisaamaan. Kaksi aika erilaista lähtöä. Ensimmäisessä tuuli maalta ja oli isoja tuulenkääntymiä ja -voimakkuuseroja, joten oli tärkeää olla oikeassa paikassa. Sitten se vielä keveni lähdön aikana. Toinen lähtö tuuli mereltä, ja tuli aallokkoja.

Myös Kaarle Tapper aloitti erinomaisesti laser-luokassa. Tapper on ensimmäisen lähdön jälkeen toisena. Päivän toinen lähtö peruttiin sääolosuhteista johtuen, joten suomalainen on myös kokonaiskilpailussa toisena. Lähtöjä purjehditaan yhteensä kymmenen.

Lontoon hopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén on avauspäivän jälkeen sijalla 14. Petäjä-Sirén sijoittui ensimmäisessä lähdössä sijalle 11, toisessa sijalle 14 ja kolmannessa sijalle 18. Suomalainen oli ongelmissa erityisesti ensimmäisen lähdön vastatuuliosuudessa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut