Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Jo toinen olympiajudoka kieltäytyi ottelemasta Tohar Butbulia vastaan

Tohar Butbul judo Israel
AOP

Israelilaisen judokan Tohar Butbulin ympärillä on kuohunut jo kahteen kertaan Tokion olympialaisissa. Jo kaksi vastustajaa on kieltäytynyt ottelemasta miestä vastaan poliittisista syistä.

Ensin Algerian Fethi Nourine kieltäytyi kohtaamasta Israelin Tohar Botbulia. Syyksi Nourine ilmoitti sen, että tukee Palestiinaa kamppailussa Israelia vastaan. Päätös oli miehen mukaan lopullinen. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Nourine vetäytyy välttääkseen israelilaisen vastustajan kohtaamisen. Hän teki saman tempun vuoden 2019 MM-kisoissa.

– Teimme paljon töitä saavuttaaksemme olympialaiset, mutta palestiinalaisten asia on suurempi kuin tämä kaikki, algerialainen perusteli.

Maanantaina sudanilainen Mohamed Abdalrasool vetäytyi Botbul-kohtaamisesta viime hetkellä, vaikka oli osallistunut aiemmin päivällä ottelupunnitukseen. Sudanin judoliitto SJF ei kertonut suoraa syytä vetäytymiselle.

Syyksi on arveltu Sudanin tammikuussa allekirjoittamaa Yhdysvaltojen kanssa tehtyä Abraham Accords -sopimusta, joka avasi tietä Afrikan maalle normalisoimaan suhteita Israeliin, mutta aiemmin tässä kuussa julkaistussa raportissa kerrottiin, että Sudan oli pettynyt normalisointisopimuksen tulokseen. Sudanissa protestoitiin sopimusta laajalti.

Butbul itse kommentoi asiaa tyynesti.

– Nämä ovat asioita, joita joskus esiintyy judossa, joten se ei ollut minulle outoa. Minun täytyi vain odottaa, pysyä keskittyneenä ja odottaa ensimmäistä mahdollisuuttani, israelilainen totesi.

Kansainvälinen judo-liitto IJF sen sijaan otti tiukasti kantaa skandaaliin.

– IJF:llä on tiukka syrjimättömyyspolitiikka, joka edistää solidaarisuutta keskeisenä periaatteena, jota vahvistavat judon arvot. Judo perustuu vahvaan moraalikoodiin, kunnioitukseen ja ystävyyteen solidaarisuuden edistämiseksi, emmekä siedä minkäänlaista syrjintää, koska se on vastoin lajimme perusarvoja ja periaatteita, liitto painotti.

Kyseessä eivät ole suinkaan ensimmäiset kerrat, kun israelilaiset judokat joutuvat kohun keskelle. Vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisissa egyptiläinen judoka Islam El Shahaby lopetti lajin vain muutaman tunnin kuluttua siitä, kun kieltäytyi puristamasta voitokkaan israelilaisen kilpailijansa Or Sassonin kättä yli 100-kiloisten  miesten sarjan ensimmäisellä kierroksella.

Iranilaiset judokat ovat myös joutuneet ongelmiin, koska he ovat kieltäytyneet kilpailemasta israelilaisten kollegoidensa kanssa. Huhtikuussa IJF antoi neljän vuoden kilpailukiellon Iranin judoliitolle Teheranin vaatimuksien, joiden mukaan sen urheilijat kieltäytyisivät kohtaamasta israelilaisia ​​vastustajia, vuoksi.

Kiellon alkamispäivä oli syyskuu 2019, jolloin judoka Saeid Mollaei lähti Iranin joukkueesta Tokion maailmanmestaruuskilpailujen aikana paljastaen, että hänet käskettiin häviämään ottelut ja vetäytymään kisoista välttääkseen israelilaisten kohtaamisen.

Lähde: The Times Of Israel

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit