Seuraa meitä:

Muut

Tapperin ja Tenkasen olympiapäivät menivät hyvin erilaisissa tunnelmissa – Liukkonen jäi alkuerään

Tuula Tenkanen purjehdus Laser Radial
AOP

Suomalaispurjehtijat Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen jatkoivat Laser- ja Laser Radial -luokkien olympiaregatoiden toisena kilpailupäivänä kamppailua kärkisijoista. Tenkasen päivä oli onnistunut, mutta Tapperilla riitti vastoinkäymisiä.

Kaarle Tapperin olympiaurakka Laser-luokassa sujui mollivoittoisesti. Mies nappasi lähdöistä 4-6 sijat 11, kahdeksan ja 29 ja aivan kärjessä ollut suomalainen tippui sijalle viisi 20 pisteen päähän kärkipaikkaa pitävästä Kyproksen Pávlos Kontídisista. Kolmantena olevaan Brasilian Robert Scheidtiin eroa on viisi pistettä.

Tapper laittoi syyn epäonnistumisestaan omaan piikkiinsä Ylen haastattelussa.

– Tein vääriä reittivalintoja, eikä vene vain kulkenut. Sen lisäksi oli pieni tilanne alamerkillä. Siihen se meni.

– Kaksi ensimmäistä päivää olivat tosi hyviä. Kaksi ensimmäistä lähtöä olivat tänäänkin kohtalaisen hyviä, mutta viimeinen tosi heikko. Siitä ei pääse yli eikä ympäri, hän harmitteli.

Tuula Tenkasen purjehtiminen Laser Radial -luokassa sujui huomattavasti paremmin. Nainen sijoittui viidennessä lähdössä viidenneksi ja kuudennessa lähdössä kolmanneksi. Samalla hän nosti itsensä kokonaiskilpailun viidenneksi.

Matkaa kärjessä seilaavaan Tanskan Anne-Marie Rindomiin on kuitenkin jo 15 pistettä. Kolmatta sijaa pitävään Hollannin Marit Bouwmeesteriin eroa on vain kaksi pistettä.

Ari-Pekka Liukkonen osallistui miesten 100 metrin vapaauinnin alkuerään numero neljä. Entisen Euroopan mestarin uinti epäonnistui pahasti ja hän jäi erän seitsemänneksi häviten 0,99 sekuntia voittajalle Hong Kongin Ian Yentou Holle. Liukkonen oli ajallaan 50.48 vasta alkuerien 46. nopein, kun 16 nopeinta pääsi jatkoon.

– Aika hapokasta oli kyllä. Ensimmäiset 50 metriä tuntuivat melko hyvältä, mutta viimeiset 20 metriä olivat taistelua, Liukkonen harmitteli haastattelussa.

Edit klo 15.45: Lisättiin otsikkoon ja leipätekstiin Liukkosen osuudet

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut