Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Kohuvalmentaja Alberto Salazar elinikäiseen toimintakieltoon

Alberto Salazar valmentaja yleisurheilu USA
AOP

Yhdysvaltalainen yleisurheiluvalmentaja Alberto Salazar sai yhdysvaltalaiselta SafeSport-toimielimeltä elinikäisen toimintakiellon epäasiallisesta toiminnastaan.

Yhdysvaltalainen SafeSport kielsi Alberto Salazaria pysyvästi osallistumasta yleisurheilutoimintaan maanantaina. Syyksi se kertoi Salazarin seksuaalisen ja henkisen väärinkäytön urheilijoita kohtaan. Salazar kärsi jo valmiiksi neljän vuoden toimintakieltoa doping-rikkeen vuoksi.

62-vuotiaalla kuubalaissyntyisellä Yhdysvaltain kansalaisella Salazarilla on kymmenen arkipäivää aikaa hakea muutosta välimiesmenettelyssä. Vuonna 2017 perustettu voittoa tavoittelemattoman järjestö SafeSport on perustettu urheilijoiden suojelemiseksi seksuaaliselta, fyysiseltä ja henkiseltä hyväksikäytöltä.

Yhdysvaltojen antidoping-virasto USADA hyllytti Salazarin neljäksi vuodeksi syyskuussa 2019 kiellettyjä aineita koskevien sääntöjen rikkomisesta. Hän valitti tuosta tuomiosta välimiesoikeuteen, joka on Sveitsissä toimiva kansainvälisen urheilun korkeimman oikeuden toimielin.

SafeSport-maksuja ei esitetty yksityiskohtaisesti maanantaina. Tammikuussa 2020 järjestö kielsi Salazaria väliaikaisesti osallistumasta yleisurheilutoimintaan sen jälkeen, kun hänen aikaisemmin harjoittaneensa eliittinaisjuoksijat kuten Mary Cain, Amy Yoder Begley ja Kara Goucher, kuvailivat valmentajan vuosien varrella tekemää psykologista ja sanallista hyväksikäyttöä.

The New York Timesin mielipideosaston tuottamassa vuoden 2019 videossa Cain syytti Salazaria hänen häpäisemisestään muiden edessä Nike Oregon Project -tiimissä, kun hän ei saavuttanut painotavoitteita. Hän sanoi, että hänen alhainen painonsa sai hänet menettämään kuukautisensa kolmen vuoden ajan, mikä johti alempaan estrogeenitasoon ja viiteen murtuneeseen luuhun.

Cain sanoi myös, että hänellä oli itsemurha-ajatuksia ja hän oli leikannut itsensä, mutta kukaan Nikessa ei oikeastaan ​​tehnyt mitään eikä sanonut mitään.

Vuoden 2008 olympialainen Yoder Begley twiittasi vuonna 2019, että hänet erotettiin Oregon-projektista sen, jälkeen kun hän epäonnistui 10 000 metrillä Yhdysvaltain vuoden 2011 yleisurheilun mestaruuskilpailuissa.

– Minulle kerrottiin, että olin liian lihava ja minulla oli suurin takapuoli lähtöviivalla, Yoder Begley kirjoitti.

Goucher, joka myös harjoitteli Nike Oregon Projectissa, kertoi The Timesille, että kun apuvalmentaja oli keittänyt heikkoja aterioita, hän söi usein enemmän huoneensa rauhassa hermostuneena siitä, että joku kuulisi hänen avaavan energiapatukoita, joita hän söi.

Salazar vastasi Cainin vuoden 2019 videoon oregonilaiselle sanomalehdelle antamassaan lausunnossa.

– Kumpikaan hänen vanhemmistaan ​​tai Mary eivät esittäneet yhtäkään niistä ongelmista, joiden hän nyt väittää tapahtuneen, kun olin valmentamassa häntä. Selvyyden vuoksi en ole koskaan rohkaissut häntä, tai mikä vielä pahempaa, häpäissyt häntä ylläpitämään epäterveellistä painoa.

Cain myönsi tuolloin, että hän oli yrittänyt harjoitella uudelleen Salazarin kanssa pyytäen anteeksipyyntöä, asian loppuunkäsittelyä ja hänen hyväksyntäänsä. Cain kuvaili heidän suhdettaan myrkylliseksi.

– Olin loukkaavan järjestelmän uhri ja väärinkäytetty, Cain kuvaili.

Salazar kertoi Sports Illustratedille vuonna 2019, että hänen tärkein tavoitteensa oli edistää urheilullista suorituskykyä urheilijoiden hyvän terveyden ja hyvinvoinnin mukaisesti, mutta hän myönsi, että toisinaan hän on saattanut esittää huolimattomia tai tunteettomia kommentteja.

Hän pyysi anteeksi urheilijoita, joita hänen huomautuksensa loukkasivat, sanoen, että niiden ei ollut tarkoitus olla ahdistavia. Hän kuitenkin puolusteli johtamaansa projektia.

– Vastustan kuitenkin ajatusta, että kukaan urheilija kärsi väärinkäytöksistä tai sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä, kun hän osallistui Oregon-projektiin.

Niken tiedottaja puolustaa urheiluvälinevalmistajaa yrityksen vastineessa.

– Alberto ei ole enää sopimusvalmentaja ja suljimme Oregon Projectin melkein kaksi vuotta sitten.

Kukaan Salazarin juoksijoista ei ole testannut positiiviseksi kielletyistä aineista. Hänen neljän vuoden kilpailukieltonsa USADA:n toimesta vuonna 2019 johtui rikkomuksista, joihin sisältyi testosteronikauppa, dopingvalvontamenettelyn muuttaminen ja epäasianmukaisten L-karnitiini-pistosten antaminen, USADA totesi lausunnossaan.

Lähde: New York Times

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu