Seuraa meitä:

Muut

Matti Mattsson ylsi olympiafinaaliin – vain kolmas suomalaisuimari 2000-luvulla

Matti Mattsson loisti rintauinnissa
AOP

Matti Mattsson ylsi ilmiömäiseen suoritukseen olympia-altaassa. 27-vuotias Mattsson ylsi keskiviikkona välieristä finaaliin päälajissaan 200 metrin rintauinnissaan. Kyseessä on varsinainen huipputemppu, sillä siihen eivät 2000-luvulla ole pystyneet kuin kaksi suomalaista: Jani Sievinen Sydneyssä vuonna 2000 sekä Hanna-Maria Seppälä Pekingissä vuonna 2008.

Mattssonin ajaksi kellotettiin 2.08,22, joka on samalla uusi Suomen ennätys. Aika alitti neljällä sadasosalla Mattssonin aikaisemman suomenennätyksen, jonka porilainen ui Budapestin EM-kisoissa aikaisemmin tänä vuonna. Välierissä aika oli viidenneksi paras.

– Koko uinti oli aika pitkää liukua. Ajattelin, että tämä riittää kyllä. Tästä on hyvä jatkaa huomiselle, Mattsson kertasi suoritustaan Suomen Olympiakomitean mukaan.

200 metrin rintauinnissa on aikaisemmin nähty vain yksi suomalainen: Arvo Aaltonen Antwerpenissa vuonna 1920. Historiallinen olympiafinaalipaikka sai Eetu Karvosen valmennettavan lähes tunteelliseksi.

– Finaalipaikka pani melkein porilaisenkin miehen herkistymään. Olympiafinaali on asia, josta on haaveillut pikkupojasta asti. Nyt elän omaa unelmaani.

Mattsson on ollut koko kisojen ajan kovassa iskussa, sillä alkuerissä Porin Uimaseuran uimarin aika oli kolmanneksi nopein. Mattsson on tähtäämässä uransa kovimpaan saavutukseen, sillä kolmansissa olympialaisissaan kisaava Mattsson sijoittui Lontoossa sijalle 17. ja Riossa sijalle 16.

200 metrin rintauinnin olympiafinaali uidaan aikaisin torstaiaamuna kello 4.44 Suomen aikaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut