Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Rasismikohu olympialaisissa – Saksan pyöräilyliiton johtaja lähetettiin kotiin

Azzedine Lagab olympialaisissa
AOP

Tokion olympialaisten miesten maantiepyöräilyn aika-ajossa koettiin ikävä tilanne, kun Saksan pyöräilyliiton urheilujohtaja Patrick Moster käytti rasistista kieltä kilpailun aikana. Asiasta kertoi brittilehti Guardian.

Mosterin rasistiset kommentit tulivat julki keskiviikkona kisatun kilpailun yhteydessä, kun huutelu tallentui mikrofoniin. Moster ohjeisti saksalaispyöräilija Nikias Arndtia ohittamaan algerialaisen ja eritrealaisen pyöräilijän.

– Ota ne kameliajajat kiinni, Moster huusi.

Moster pyysi käytöstään anteeksi heti kohun tultua ilmi, mutta Saksan pyöräilyliitto teki asiasta nopeasti omat johtopäätöksensä ja lähetti Mosterin kotiin olympialaisista. Asiasta kertoi brittilehti Guardian.

– Olemme vakuuttuneita, että hänen anteeksipyyntönsä on vilpitön. Joka tapauksesas herra Moster rikkoi olympialaisten arvoja. Reilu peli, kunnioitus ja suvaitsevaisuus ovat asioita, jotka eivät ole neuvoteltavissa Saksan joukkueessa, Saksan olympiakomitean puheenjohtaja Alfons Hörmann totesi tapaukseen liittyen.

Kisassa rasistista huutelua kokenut algerialainen Azzedine Lagab tviittasi nasevasti takaisin Mosterille kisan jälkeen.

– No olympialaisissa ei ole kamelikisaa. Siksi osallistuin pyöräilyyn, Lagab kirjoitti Twitterissä kisan jälkeen, kun kohu oli ehtinyt jo uutisiin saakka.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020