Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Slovenia vakuuttava olympiakoripallossa – taskussa jo toinen murskavoitto

Luka Doncic
AOP

Jos Yhdysvaltain koripallojoukkue on aloittanut olympiaurakkansa haparoiden, samaa ei voida sanoa Sloveniasta. Torstaina Slovenia otti kisojen toisen voiton, kun jalkoihin jäi isäntämaa Japani luvuin 116-81. Avauspelissä vastassa oli Argentiina, jonka Slovenia löi 118-100.

Slovenia ei antanut Japanilla mahdollisuutta, vaan oli johdossa läpi pelin. Slovenian paras pistemies oli luonnollisesti NBA-tähti Luka Dončić 25 pisteellä. Zoran Dragić pussitti 24 pistettä ja Vlatko Čančar 16 pistettä.

Japanin suurimmasta pistepotista vastasivat joukkueen NBA-pelaajat Rui Hachimura sekä Yuta Watanabe. Hachimura pussitti 34 pistettä ja Watanabe 17. Kumpikin pelaaja ahkeroi parketilla lähes koko pelin, yli 36 minuuttia.

Jo ensimmäisessä pelissä Argentiinaa vastaan Dončić osoitti, miksi hän on yksi puhutuimmista pelaajista NBA:ssa. Vain 22-vuotias slovenialainen oli joukkueensa kantava voima pussittamalla hurjat 48 pistettä.

Argentiinaa vastaan Dončićilla olisi ollut mahdollisuus lyödä Brasilian Oscar Schmidtin piste-ennätys Soulin kisoista vuodelta 1988. Nykyinen piste-ennätys on 55. Dončić otettiin vaihtoon saavutettuaan 48 pistettä, eikä hän joukkuekavereidensa mukaan enää halunnut palata parketille. Joukkueen etu ja voitto ovat tärkeämpiä kuin yksittäisen ennätyksen kumoaminen. Tämä kertoo Slovenian suurimmasta vahvuudesta – kyseessä on joukkue isolla J:llä, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

Slovenian joukkueen tähänastinen suurin haaste nähdään sunnuntaina, kun joukkue saa vastaansa Espanjan. Peli ratkaisee alkulohkon ensimmäisen paikan sekä puolivälierävastustajan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo