Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Mijaín López Núñez teki painin olympiahistoriaa 130-kiloisten sarjassa

Mijaín López Núñez paini Kuuba
AOP

Kuuban Mijaín López Núñez nappasi kreikkalais-roomalaisen painin miesten 130-kiloisten sarjassa neljännen peräkkäisen olympiakultansa ja teki samalla lajihistoriaa.

38-vuotias Mijaín López Núñez otti neljännen peräkkäisen olympiakultansa Tokion olympialaisissa miesten yli 130-kiloisten sarjassa kreikkalais-roomalaisessa painissa. Mies voitti saman sarjan olympiakultaa myös Pekingin, Lontoon ja Rio de Janeiron olympialaisissa.

Kuubalainen otti kultansa tyylikkäästi häviämättä yhtään pistettä koko turnauksen aikana. Olympiafinaalin ratkettua López Núñez tarttui Kuuban lippuun ja piti sitä ylhäällä ennen kuin hän otti ylpeän valmentajansa syleilyynsä.

– Olen onnellinen ja ylpeä siitä, että olen maailman paras ja teen historiaa. Minulla on ollut pitkä ura, olen työskennellyt kovasti saavuttaakseni nämä tavoitteet ja rikkoakseni tämän ennätyksen. Mahdollisuus rikkoa tämä ennätys tänään on minulle suuri saavutus, koska olen kohdannut parhaat ja voin olla ylpeä, kuubalainen ilakoi.

Pian historiallisen voiton jälkeen Kuuban presidentti Miguel Díaz-Canel soitti painijalle ja onnitteli saavutuksesta.

– Hän kutsui minut onnitellakseen tästä tuloksesta. Oli erittäin tärkeää saada puhelu, tunnustaen kaiken tukeni, ja samalla tunnen olevani imarreltu taistellessani kotimaani puolesta, mies jatkoi.

Voittokulkunsa aikana López Núñez peittosi romanialaisen Alin Alexuc Ciurariun 9-0 ja Iranin Amin Mirzazadehin 8-0. Semifinaalissa kuubalainen kohtasi monivuotisen kilpailijansa, turkkilaisen Rıza Kayaalpin. Hallitseva maailmanmestari on yksi harvoista painijoista, joka on voittanut López Núñezin. Kuubalainen voitti ottelun kuitenkin 2-0.

Ensimmäisen pronssimitalista voitti Kaylaap ja toisen Venäjän Sergei Semyonov. Hopeaa nappasi Georgian Iakob Kajaia, jonka López Núñez päihitti 5-0.

Japanilainen vapaapainija Kaori Ichō voitti ensimmäisenä naisena neljä kultamitalia neljissä olympialaisissa vuosina 2004, 2008, 2012 ja 2016. López Núñez oli ensimmäinen miespainija, joka onnistui tässä saavutuksessa.

Saman tempun ovat onnistuneet tekemään muissa lajeissa aiemmin vain kiekonheittäjä Al Oerter vuosina 1956-1968, pituushyppääjä Carl Lewis 1984-1996 ja uimari Michael Phelps 2004-2016.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit