Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Tokion olympialaisissa nähtiin ensimmäinen protesti palkintojenjaossa

Raven Saunders kuulantyöntö USA
AOP

USA:n naiskuulantyöntäjä Raven Saunders teki harvinaisen tempun mitalienjaossa, kun hän risti kätensä X:n muotoon päänsä yläpuolelle protestina. Hän halusi kiinnittää huomiota ihmisten sortoon.

USA:n 25-vuotias naiskuulantyöntäjä Raven Saunders osallistui Tokion olympialaisissa naisten kuulantyönnön palkintojenjakoon voitettuaan kisan hopeamitalin. Kun mitalistit poseerasivat valokuvaajille, Saunders nosti kätensä ja risti ne X-muotoon. Hän totesi, että se edusti risteystä, jossa kaikki sorretut ihmiset kohtaavat.

25-vuotias nainen, joka on musta, homo ja on puhunut rehellisesti masennuksestaan ja sanonut haluavansa “Olla minä, en pyytää anteeksi”. Kilpailun jälkeen hän sanoi pyrkivänsä antamaan valoa “Ihmisille ympäri maailmaa, jotka taistelevat ja joilla ei ole alustaa, jossa puhua puolestaan”. “Olen osa monia yhteisöjä”, Saunders lisäsi.

Kansainvälinen olympiakomitea IOC lievensi mielenosoitusten kieltämistä ennen Tokion kisoja, jolloin urheilijat voivat ilmaista mielipiteensä tiedotustilaisuuksissa – mutta poliittiset mielenosoitukset ovat edelleen kiellettyjä palkintojenjaossa. IOC:n tiedottajan mukaan toimielin tutki eleen. On epäselvää, mitä kurinpitotoimia Saunders voisi kohdata, koska IOC ei ole hahmotellut mahdollisia rangaistuksia.

– Luulen todella, että minun sukupolveni ei todellakaan välitä. Loppujen lopuksi me emme todellakaan välitä. Huutakaa kaikille mustilleni. Huutakaa koko LGBTQ-yhteisölleni. Huutakaa kaikille mielenterveysasioiden kanssa painiville ihmisille.

– Päivän lopussa me ymmärrämme, että se on suurempi kuin me ja se on suurempi kuin vallassa olevat voimat. Ymmärrämme, että on niin paljon ihmisiä, jotka katsovat meihin, jotka haluavat nähdä, sanommeko jotain vai puhummeko heidän puolestaan.

Saunders on kuvaillut, kuinka hän kasvoi katsomassa mustia tennismestareita Venus Williamsia ja Serena Williamsia, jotka olivat “Nuoria mustia tyttöjä helmiä hiuksissaan, anteeksiantamattomia” ja mitä tämä näkyvyys merkitsi hänelle. Nyt hän toivoo haastattelunsa mukaan voivansa inspiroida muita omilla saavutuksillaan ja rehellisyydellään.

Lähde: BBC

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020